餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

2022-06-29 57 瀏覽
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 心血來潮好想食煲仔飯,見到好多人介紹憶食尚,一於黎試下❤️餐廳環境舒適,有別於平時大排檔feel嘅煲仔飯店,而且裝修有格調,睇得出餐廳擺咗好多心機係裝修上面😍門口仲有臘味可以買翻屋企食😆✅川味臘味煲仔飯$158(二人份量)⭐️超級推薦⭐️臘味用咗鮮肉臘腸,廣式臘肉同南安板鴨而呢款川味臘味嘅臘腸同一般嘅臘腸好唔同,有辣香味,幾獨特🥰臘鴨咸香,臘肉香口😝煲仔飯飯粒分明,啲飯索灑臘味同豉油嘅香味😋飯焦香脆,真係好脆‼️完全唔痴牙,煲仔飯嘅火候掌握得非常好👍🏻👍🏻而且店員會幫手落蔥花&豉油撈勻個飯🤣差唔多食灑個陣就會幫我地鏟起啲飯焦,手法純熟😯附上飯後照😆比大家睇下啲飯焦鏟得幾乾淨😋✅甜蜜咕嚕肉$88咕嚕肉酸酸甜甜好適合餸飯食😋而且咕嚕肉外脆內軟,非常出色👍🏻另有配料三色椒、洋蔥、菠蘿🍍配料也毫不遜色,用咗新鮮菠蘿整特別甜同多汁😍✅上湯菜心$78叫咗碟菜食,健康啲🥬菜心用上湯烹調,味道清甜🥰完全無渣-茶芥$15位有三款茶可以選擇,我地選咗普洱,茶底不錯,唔會有苦澀味~📍憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)地址:佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐
心血來潮好想食煲仔飯,見到好多人介紹憶食尚,一於黎試下❤️
✅川味臘味煲仔飯$158(二人份量)
川味臘味煲仔飯

⭐️超級推薦⭐️
臘味用咗鮮肉臘腸,廣式臘肉同南安板鴨

✅甜蜜咕嚕肉$88

✅上湯菜心$78
叫咗碟菜食,健康啲🥬
菜心用上湯烹調,味道清甜🥰完全無渣
-茶芥$15位
有三款茶可以選擇,我地選咗普洱,茶底不錯,唔會有苦澀味~

📍憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)
地址:佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
川味臘味煲仔飯