2019-09-15 31621 瀏覽
屋企人生日今年決定到都會海逸酒店慶祝, 第一次在這裏吃自助餐, 食物款式非常多, 冷盤,日式刺身,壽司, 沙律, 巴馬火腿。海鮮有長腳蟹,麵包蟹,凍蝦, 龍蝦 ,螺, 青口, 生蠔。熟食和熱葷有薄餅, 天婦羅, 叉燒,燒鴨,牛扒, 煎鴨肝,滷水食物, 中式菜, 即煮生滾粥。甜品有西式蛋糕, 梳乎厘, pancake, Haagen dazs雪糕和雪條。因為款式種類多元化,冇辦法一次可以試曬所有食物, 咁多款食物入面我比較欣賞有幾款食物:長腳蟹, 啖啖肉又冇雪味,肉質非常新鮮。麵包蟹, 非常多蟹膏, 入口甘香無比。龍蝦, 肉質爽嫩, 口感鮮甜。生蠔 , 每次排隊可以每人拎兩隻(美國& 法國各一款), 即開即食, 好新鮮又肥美。煎鴨肝, 雖然唔夠鵝肝咁甘香, 但是一樣肥美煎得又香又 juicy。牛扒, 粉嫩肉色,牛味濃郁。生滾粥, 我點了瑤柱和龍脷柳粥, 平時食自助餐好少食粥, 但呢度配料選擇很多, 煮得又綿又入味。甜品方面, 如果喜歡食榴槤一定好開心, 這裏除了有榴槤蛋糕之外,還可以叫師父即整榴槤pancake。今次一行九人食得好開心又滿足, 因為是屋企人訂枱的關係,我大約知道好似每位六
屋企人生日今年決定到都會海逸酒店慶祝, 第一次在這裏吃自助餐, 食物款式非常多, 冷盤,日式刺身壽司, 沙律, 巴馬火腿。海鮮有長腳蟹,麵包蟹,凍蝦, 龍蝦 ,螺, 青口, 生蠔。熟食和熱葷有薄餅, 天婦羅, 叉燒,燒鴨,牛扒, 煎鴨肝,滷水食物, 中式菜, 即煮生滾粥。甜品有西式蛋糕, 梳乎厘, pancake, Haagen dazs雪糕和雪條。

長腳蟹, 啖啖肉又冇雪味,肉質非常新鮮。

麵包蟹, 非常多蟹膏, 入口甘香無比。

龍蝦, 肉質爽嫩, 口感鮮甜。

牛扒, 粉嫩肉色,牛味濃郁。

今次一行九人食得好開心又滿足
, 因為是屋企人訂枱的關係,我大約知道好似每位六百幾一個 , 長者好似有優惠是免費的
,大家一致認為都會海逸是一間高質酒店自助餐
長腳蟹,龍蝦,麵包蟹

煎鴨肝