跑馬地位置少遠,平時少去,其實戈度不乏西餐廳,前幾日白色情人節就去咗戈度一間主打手工意粉嘅餐廳同另一半慶祝☺️職員會系客人用餐前介紹吾同品種嘅手工意粉,好讓客人對手工意粉有基本認識,呢個位好貼心❤️✿ 𝒁𝒖𝒄𝒄𝒉𝒊𝒏𝒊 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆𝒔 $68脆炸櫛瓜蒜蓉芝士球,咬落脆卜卜,櫛瓜版切成一粒粒🥒同蒜蓉芝士蓉混合香氣十足🧄🧀旁邊嘅蒜蓉蛋黃醬沾上段使得口感更豐富。✿ 𝑰𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏 𝑪𝒐𝒍𝒅 𝑪𝒖𝒕 𝑺𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒊𝒐𝒏 $128冷盤有3款凍肉,𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎, 𝑪𝒐𝒑𝒑𝒂 𝒉𝒂𝒎, 𝑴𝒐𝒓𝒕𝒂𝒅𝒆𝒍𝒍𝒂,𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎每片薄片,比我想像中冇咁鹹。𝑴𝒐𝒓𝒕𝒂𝒅𝒆𝒍𝒍𝒂較淡味但厚實,個人比較喜歡。𝑪𝒐𝒑𝒑𝒂 𝒉𝒂𝒎系最薄,加埋橄欖食🫒有吾錯嘅化學作用。✿ 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 𝑩𝒐𝒍𝒐𝒈𝒏𝒆𝒔𝒆 $168自家製肉醬寬麵,使用安格斯牛肉🐮豬肉🐷蕃茄🍅𝒑𝒂𝒓𝒎𝒆𝒔𝒂𝒏 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆🧀牛肉同肉醬沾滿寬麵,加埋蕃茄酸甜可口,𝒑𝒂𝒓𝒎𝒆𝒔𝒂𝒏 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆又能做到相當嘅芝味💛✿ 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒗𝒂𝒕𝒆𝒍𝒍𝒊 𝑴𝒆𝒍𝒂𝒏𝒛𝒂𝒏𝒂 $148自家製貝殼粉🐚材料有蕃茄醬🥫茄子🍆

✿ 𝒁𝒖𝒄𝒄𝒉𝒊𝒏𝒊 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆𝒔 $68

自家製貝殼粉🐚材料有蕃茄醬🥫茄子🍆新鮮蕃茄🍅𝒃𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆🧀感覺呢款菜式蕃茄醬同樣明顯地佈滿貝殼粉,因為有埋蕃茄所以酸甜開胃。𝒃𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆份量吾多,不至於膩又試到平時少食嘅芝士品種。
2024-03-14