2016-12-22 1975 瀏覽
已經隔了一排了沒有吃手工漢堡了,實在掛念。今日跟同事黎銅鑼灣試burgeroom,黎到排左一陣隊好快就有得入,好彩我地都幾早黎。排隊見到室外有位,氣氛好似唔錯,不過都係坐室內有冷氣。黎到見到menu有個龍蝦漢堡,咁大個人真係未試過,見個價錢都ok,可以一戰!個漢堡上到黎就係覺得好大份抵食,仲要食材十分足料。龍蝦漢堡有成個龍蝦頭連埋上,入面有成隻龍蝦肉!未食就見到龍蝦肉多到跌出黎咁,咬落去啖啖肉,存在感十分高,因為肉好厚身,肉質爽脆鮮甜,龍蝦肉下面仲配左牛油果醬,番茄,夾埋食甜甜酸酸,個感覺係幾新鮮!除左漢堡仲叫左個香辣雞翼同芝士扭扭薯條。雞翼係比較細件,所以香辣味更加入味,外皮用炸粉包起,新鮮炸起熱辣辣超香脆,而且唔會過辣,岩岩好!沙律叫左烤大磨菇沙律,面頭烤大磨菇配上蕃茄肉粒,同酸酸既汁,咬落去超多汁,同好鮮甜!沙律菜配黑醋汁,隻汁我幾鐘意,菜好新鮮,食完胃口大增!好滿足呀,有機會都要去學下整先得,實在太鍾意食手工漢堡了。

龍蝦漢堡
除左漢堡仲叫左個香辣雞翼同芝士扭扭薯條。
香辣雞翼
烤大磨菇沙律