由細舖搬大舖但人龍都無減過就知係高水準之作👍🏻 平時喺hall嗌外賣就食得多🥡🥢 難得同屋企人去開港島就帶佢哋試吓😋 嚟個阿元放題🕺🏻 試到好多款小食超開心🥳 入到去好似去咗台灣夜市咁🇹🇼 有feel喔 (´∀`)【阿元魯肉飯】💰$42去到阿元冇理由唔嗌阿元魯肉飯😌 魯肉入口即溶進我的豬腩肉🐖 配上粒粒飯半隻鹵蛋黃酸瓜加一條菜🥬 Carbs protein fiber fat有齊晒🤗 明知食完會肥兩磅都抵🐷🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙【爆蛋雞肉飯】💰$42第一次食又ok喎🙉 雞肉少乾但撈埋太陽蛋同酸菜又幾好味👌🏻 味道比魯肉飯較清淡 啱冇咁重口味嘅朋友仔👀🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚【蚵仔大腸麵線】💰$40個麵線真係好好味😍 唔知係咪太耐冇食🤔 完全係台灣食嘅味道💓 麵線好索之餘保持到質地 唔會淋到一pat pat🍜 蚵仔aka蠔寶寶細細隻幾肥美😋 唔食大腸cm唔到🤭🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚【肉鬆起司蛋餅】💰$35每次阿元一定要嗌蛋餅❗️堂食新鮮整起好好食🤤 煙韌嘅蛋餅包住滿滿嘅肉鬆同cheeseee🌮🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜【玉米起司蛋餅】💰$35想健康啲嘅話可以嗌呢個🌽 一樣咁好味😋 但如果兩

阿元魯肉飯

🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚

【肉鬆起司蛋餅】💰$35
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜

【玉米起司蛋餅】💰$35
想健康啲嘅話可以嗌呢個🌽 一樣咁好味😋 但如果兩個只能活一個 一定揀肉鬆🤤
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙

【炸起司地瓜芋泥球】💰$35
一上枱見到得四粒波 心諗真矜貴🧐 食落去嗰下真係嘩一聲💥🤩 個起司個拉絲真係crazy (📽去片🎞)好幸福喔🥰 地瓜波波比芋泥波波更chewy😋 如果你係芝士+番薯迷🧀️🍠 一定要試❗️
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💖

【香脆炸大雞扒】💰$40
普通唔太油幾香口炸雞扒 不過真係幾大塊同個飯碗差唔多size🙈

【酥炸魷魚】💰$39
普通幾脆唔太韌魷魚 覺得附送嘅炸葉好味啲☘️😂

【秘製蒜泥白肉】💰$40
屋企人鍾意食所以嗌左一碟🤗 都不俗👌🏻 平時冇食開冇得比較🤷🏻‍♀️

【奶茶三兄弟】💰$30
從前有三兄弟 —— 珍珠仙草布丁 遇上了走甜都偏甜奶茶
俾人飲咗落肚 完。

肉鬆起司蛋餅

#OhMyFoodBae_ktown
#OhMyFoodBae_kwuntong
#OhMyFoodBae_taiwanese
#OhMyFoodBae_yellow
#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI

📍阿元來了 (西環)
西環堅尼地城北街31號地舖
2020-06-07