日式料理 通常大家會諗到壽司/拉麵/燒肉今次就同朋友試下日式家庭料理呢度好日式家庭小店木色嘅裝修 好溫暖 好簡潔除左主餐 仲有三文治餐/甜品/小食等主餐有冷熱可揀 加埋大概十幾款 而且定期轉款好適合鍾意選擇多嘅朋友大家可以自由選擇要3個小菜定4個小菜我同朋友都選擇左3熱菜1冷菜先上飲品接骨木青檸特飲(凍)有有花香味嘅檸檬梳打 唔會好甜 好解渴百香果蝶豆花梳打(凍)蝶豆花味會重過百香果 同樣都唔太甜 少少酸嘅梳打 第一個一汁三菜定食和風黑松露烏賊堡(墨魚漢堡)呢個墨魚餅真係好足料 一咬落去 已經咬到好碎嘅墨魚粒 同埋超級彈牙 好香墨魚味 再有少少粟米粒點驟 必點秘製Masala雞雞扒煎得香脆 就算加左瑪莎拉醬係面 都依然咬到脆脆嘅雞皮 醬唔太辣 雞肉仲係好嫩海老明太子伴西蘭花蝦肉好新鮮彈牙 明太子醬好惹味 令到個菜都好惹味自家製溫泉蛋配花椒鰹魚汁個蛋生熟控制得好好 佢係啱啱好凝固左但又軟心嘅 蛋白撈左鰹魚汁後甜甜地 好好飲🤣🤣第二個定食安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬 五成熟牛櫛瓜卷可以選擇5成/7成/全熟 我揀左五成熟 唔會見到紅色 咬落牛肉好淋同好有肉味 櫛瓜就實實地 無咩菜味 加左蘋
日式料理 通常大家會諗到壽司/拉麵/燒肉

好適合鍾意選擇多嘅朋友

大家可以自由選擇要3個小菜定4個小菜
我同朋友都選擇左3熱菜1冷菜

先上飲品

接骨木青檸特飲(凍)
有有花香味嘅檸檬梳打 唔會好甜 好解渴

百香果蝶豆花梳打(凍)
蝶豆花味會重過百香果 同樣都唔太甜 少少酸嘅梳打

第一個一汁三菜定食

和風黑松露烏賊堡(墨魚漢堡)

秘製Masala雞

海老明太子伴西蘭花
蝦肉好新鮮彈牙 明太子醬好惹味 令到個菜都好惹味

自家製溫泉蛋配花椒鰹魚汁

第二個定食

安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬 五成熟
牛櫛瓜卷可以選擇5成/7成/全熟
我揀左五成熟 唔會見到紅色 咬落牛肉好淋同好有肉味 櫛瓜就實實地 無咩菜味 加左蘋果醬後帶點果香 豐富左牛肉卷嘅味道

鹿兒島吉列黑豚肉餅
佢係類似可樂餅咁 炸得香脆 入面係好有肉香 軟淋淋好有肉味 好多肉汁嘅

天婦羅蔬菜餅

呢間小店 無論湯同主菜都會不停轉款
每一款主菜都好充滿驚喜
真係好吸引到人不停咁試
2024-03-28
  • 和風黑松露烏賊堡(墨魚漢堡)
  • 百香果蝶豆花梳打(凍)
  • 自家製溫泉蛋配花椒鰹魚汁