近排A姐話自己肥咗,所以去咗新蒲崗學瑜伽(其實計我話小小肥先好攬架!吖,唔係,佢都無都肥過,都唔知減邊忽),佢話做得咁辛苦,嚟到weekend,要俾自己放肆吓!所以等佢放學後,我哋就去咗新蒲崗嘅玫瑰餐廳陳儀興,嘆番個雞煲獎勵一吓自己!不過,為免佢前功盡廢,所以今餐唔係叫咗好多嘢,估唔到有邊爐癮嘅A姐,今晚又咁忍得口。重慶辣雞煲(半隻)一上枱已經好夠香,雞件夠晒入味!初初食唔覺得辣,但點之越食越辣,好過癮呀!為免之後辣到變孖潤腸,所以我同A姐拿拿臨食晒落肚!整體嚟講唔錯,不過略嫌雞件較少,唔似有半隻雞。松露墨魚丸A姐就最鍾意食松露,但松露遇上墨魚丸,真係第一次。估唔到呢兩樣野會咁match又fresh,松露味好香濃又彈牙,一碟8粒,好彩A姐要減肥,食咗2粒,其他我食埋佢。安格斯牛肉安格斯牛肉份量唔少,我哋兩個夠晒食,牛味香濃,肥美度啱啱好。

2017-12-07