2022-08-25 74 瀏覽
突然間好想食burger 🍔‼️但係又想試下食啲特別既 果斷選擇左burger room-不過銅鑼灣分店既位置有少少偏 -一坐低即刻叫左個黑松露芝士薯條try try佢$68可接受 芝士味好濃郁薯條全部即炸 好脆唯一缺點係黑松露味唔夠出 唔係好食得出有黑松露味-4個人每人叫左4款唔同既burger佢落單有個好處係可以自行DIY咁除左走醬走洋蔥個啲基本操作之外 中意食菠蘿既可以另加想試鵝肝既都可以加 醬都可以另外加-1. 大烤菇芝士牛肉漢堡+菠蘿 醬另上菇🍄雖然好夠味 不過唔算大塊加左菠蘿即刻覺得fresh左 可以試試手打牛肉好厚實好juicy-2. 鵝肝牛肉漢堡一上碟就覺得好吸引一咬落去 鵝肝醬+牛肉汁出哂黎超級juicy 係食落少少麻煩姐隔離仲有少少沙律🥗比你食完鵝肝岩岩好可以一試-3. 黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡煙肉有少少硬黑松露都係唔夠濃 靜係食到少少黑松露味係牛肉同大烤菇啲味夠出 都好多汁-4. 軟殼蟹漢堡呢碟一上黎我真係嚇親會唔會太澎湃😂😂😂 要咬哂側邊啲蟹腳先可以開始咬個burger軟殼蟹好脆 但係又唔會好油呢個真係要襯熱食 我食完一半休息左一陣先食另一邊 搞到另一邊
突然間好想食burger 🍔‼️

4. 軟殼蟹漢堡

軟殼蟹漢堡

呢碟一上黎我真係嚇親

軟殼蟹好脆 但係又唔會好油

呢個真係要襯熱食 我食完一半休息左一陣先食另一邊 搞到另一邊咬落變得好乾身 即刻變到冇咁好食

意外既位係隻軟殼蟹好大
仲要有蟹膏