因為當日喺Rosewood Staycation, 一家大小索性book埋Bluhouse食午餐。餐廳裝潢好簡潔,價錢親民,光線充足,侍應都好友善,非常適合同小朋友一齊黎。首先點左Octopus Salad🐙, 八爪魚好新鮮彈牙,配上橄欖油好清新,好適合做Starter.第二道是Rotisserie Chicken Half🐔🍗, 迷你size的雞烤得香脆,肉質鮮嫩,小朋友都食到唔停得口。第三道有Rigatoni Alla Carbonara🍝, 長通粉偏硬,味道不過不失。第四道是Pizza🍕, Pizza烤得香脆,上菜時已切好是一口size, 進食好方便,好好味。最後必點的是Tiramisu☕️🧁, 果然好好味,酒味比其他餐廳的更濃。由於店內不提供免費水,所以我地全部都選擇Mocktail.Bluhouse可算是酒店入門級價錢,但服務質素並沒有因此下調,侍應都很友善,是一家大小食飯不錯的選擇。😋

由於店內不提供免費水,所以我地全部都選擇Mocktail.
Octopus Salad

Rigatoni Alla Carbonara