餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

👧🏻Wodafoodie in Jordan佐敦近柯士甸有一間行高檔路線既煲仔飯專門店,成間餐廳由裝潢至食具都有種高級西餐既感覺,好似去左酒店食野咁,第一次係地舖食中菜都食得咁high class😍😍✨🥘特色臘味煲仔飯 $148 (中份)一打開 臘味既香味撲鼻而來! 三款臘味:臘鴨、臘腸、臘肉,排得好整齊好靚!店員會幫手灑上蔥粒、淋上自家製醬油,再幫你攪拌,好細心的服務!💛臘鴨帶皮肉質較實味道偏鹹,臘腸偏瘦但好入味,臘肉肥瘦適中香口無比,配上已經吸曬臘味油香既白米飯,真心好高質好好食😍😍😍😋!!!要特別一提佢個飯煲得岩岩好,飯粒條條分明,熱度同烹製時間控制得岩岩好,煲底係有香脆唔會燶既飯焦,食落脆到好似食緊薯片咁好正🥰🤤 而且好容易就刮到出黎,成煲飯都食得到唔會浪費煲底既飯,呢樣真係做得好好,值得一讚,真係我食過最好食既煲仔飯☺️👍🏻👍🏻✨🐥川椒麻辣雞煲 $98個麻辣同花椒香味一上菜已經聞到😍😍店員又會細心幫你攪拌,雞件同醬汁配合得天衣無縫,醬汁香濃,麻而不辣,雞件仲要熱左咁耐都仲好滑!配菜甜椒洋蔥都煮索曬d汁好入味但又唔會過分油膩,好好食!😋😋✨🥬白灼菜心 $68唔記得走油,但好彩都
👧🏻Wodafoodie in Jordan

特色臘味煲仔飯

✨🥘特色臘味煲仔飯 $148 (中份)

✨🐥川椒麻辣雞煲 $98
個麻辣同花椒香味一上菜已經聞到😍😍

菜心
✨🥬白灼菜心 $68
唔記得走油,但好彩都唔算好油,點佢個頭抽蠔油好好食😋
成餐飯店員不時主動走黎幫我地加水、換碟,完全係酒店級服務,真係食得好開心既一餐☺️

📍 憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)
佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
菜心