2020-11-19 1462 瀏覽
朋友係Burger愛好者,一但發現有高水準好食Burger,就捉我去齊齊開餐。今日又被帶到美麗華商場入面<Burgeroom>試下King Size burger啦!!~餐廳既紅色大招牌非常Sharp醒,而餐廳裝修係走型格年青路線,啱曬食Burger既氣氛。Menu上面Burger嘅選擇好多,除左有classic款,仲有鵝肝牛肉漢堡、黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡、菠蘿燒烤醬牛肉漢堡、吉列廣島蠔芝士漢堡、大蝦漢堡、帶子漢堡、軟殼蟹漢堡、雞柳漢堡、鴨胸漢堡等等。<大烤菇芝士牛肉漢堡 $110>主角Burger一上枱極為吸睛,屬於重量級king size漢堡,見到已經流口水。入面既牛肉好厚,而且好有牛肉味,烤得剛好,肉質咬落去juicy得來亦好有質感,芝士係半溶狀態下,同牛肉及大烤菇非常夾。直得一讚嘅係,大烤菇夠厚之餘,亦烤得非常juicy,整體來講非常好味吖!!~切開嘅Burger,有看得見的芝士拉絲效果。大大隻的大烤菇。<香脆鱈魚柳漢堡 $85>Burger入面嘅鱈魚肉炸得外面非常香脆,入面嘅魚肉亦都夠厚,配埋芝士、新鮮生菜及沙律醬,非常好

<大烤菇芝士牛肉漢堡 $110>

大烤菇芝士牛肉漢堡

切開嘅Burger,有看得見的芝士拉絲效果。
大烤菇芝士牛肉漢堡

大大隻的大烤菇。

<香脆鱈魚柳漢堡 $85>
Burger入面嘅鱈魚肉炸得外面非常香脆,入面嘅魚肉亦都夠厚,配埋芝士、新鮮生菜及沙律醬,非常好味。

<鱈魚手指配他他醬 $50>
鱈魚手指係即叫即炸,炸得非常金黃,香脆好食。

<旋風薯條 $30>
旋風薯條同樣炸得金黃香脆,而且仲非常惹味好食,同burger絕對係絕配。

飲品我地order左樽裝Peach Tea,夠凍夠解渴。

整體來講,餐廳夠濶落,坐得舒服。食物質素高,份量不少,細食既朋友可以二人share一個Burger,而且burger款式好多種類,總會有一款啱你心水。餐廳的服務質素亦非常之好,可以同朋友坐喺度食burger慢慢傾計,亦唔會趕客,值得推薦吖!!~