小妹同豬興起去葵芳行街,行到想食野,撞岩下午茶時段,路過呢間小店「好味餃子店」 ,見到主打唔同味既煎餃和湯餃😍當中有白菜、韭菜、芫茜、粟米豬肉、雲耳椰菜🥬等口味餃子🥟見到咁多款味,小妹當然要入去試吓啦😋抵食餃子麵套餐當中有5隻湯餃🥟 +1碗麵🍜+飲品🥤非常豐富😍一上枱見到湯餃餃皮簿餡靚,每粒餃都可以見到入面既餡料,大大粒,好足料🥳 當中一定要推介呢個湯底,就係野葛菜生魚豬骨湯,一啖就已經感覺到好清甜,無添加味精,食完唔會口渴☺️餐牌仲寫住呢個湯係每日熬制4小時,有降火清熱、化痰止咳既作用😙令我不禁要整碗喝掉😆另外,值得一提枱面擺放:菜脯辣椒油,辣🔥得黎又好惹味😋 連埋餃子🥟一齊食絕對一流😆清熱羅漢果甘草茶呢杯一睇個名就知有清熱解膩既作用啦,飲用喉嚨即刻舒服咗😌雪梨茶呢杯雪梨茶🍐估唔到都有驚喜😛杯底有不少雪梨粒,味道不會太甜~呢間小店既餃子🥟款式多,總有一款合心意,如果經開呢度附近不妨嚟呢度試吓,可能有驚喜😌

抵食餃子麵套餐

清熱羅漢果甘草茶
呢杯一睇個名就知有清熱解膩既作用啦,飲用喉嚨即刻舒服咗😌

雪梨茶