餐廳: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

2023-07-14 690 瀏覽
呢日同朋友嚟咗呢間好有情調嘅西餐廳食晚飯😎 餐廳主打海鮮同扒類 而餐廳環境好舒適 令人好放鬆😝 烤雞肉牛油果藜麥沙律碗雞肉幾嫩口 底下嘅沙律菜用橄欖油調味 菲達芝士 足半個牛油果🥑 雞蛋 車厘茄 將呢啲材料攪拌好🥗 食落口好Fresh 簡單用呢啲天然材料已經好好食🤤鮮蠔周打濃湯我哋一人飲咗一碗😙 真係好足料 好鮮甜 入面有好多隻蠔 加埋有啲薯仔粒🥔 口感豐富 creamy得嚟唔會覺得濟脆炸西班牙粟飼豬腩配泰式酸辣汁呢碟小食相當有驚喜 先係賣相精緻 每件炸豬腩粒肥瘦分明 外層真係炸到好脆卜卜🐷 隔離配上泰式嘅酸辣汁 點樣酸辣汁之後 食落口唔會太肥膩 店員仲教我哋將青檸汁溝落酸辣汁嗰度 味道同層次都有所昇華👍🏻香煎原條龍脷魚配牛油汁第一次食原條龍脷魚🐟 比想像中容易處理 只要用刀輕輕向橫片 就可以令到魚肉同魚骨分開😗 輕輕沾感炸粉再炸 外面煎得好脆 幾鍾意佢側邊嘅香草牛油汁 佢嘅味道令到魚肉更加鮮味喺呢個環境咁舒適嘅地方享受晚餐 真係人生一大樂事🍴 而且店員服務友善 令我哋呢餐晚飯都食得幾輕鬆愉快😁

烤雞肉牛油果藜麥沙律碗
烤雞肉牛油果藜麥沙律碗