小火山 (已結業)

The Volcano
泰國最hit 嘅「Mookata泰豬鍋」登陸銅鑼灣啦🥰可以食火鍋同燒肉~餐廳仲會定期邀請嘉賓為食客表演busking🎤真係正宗食住歎啊🩷🩵🩷🩵-🥘Mookata 泰豬鍋 $298Mookata配一份燒肉拼盤加2款小火山自家熬製湯底🍲今次試咗冬陰功湯底同牛骨船湯底,單飲都好好味😚鍾意食船河嘅一定要試吓佢哋嘅牛骨湯,鮮味濃郁之餘仲散發淡淡藥材味,尤其煮蔬菜更為味美😋而冬陰功湯酸香微辣,其實飲落都好清爽哦還有4款自家製泰式沾醬,亞萊蒜沾醬、甜雞沾醬、羅望子沾醬同泰式海鮮沾醬,每款都唔同香料混合而成,散發各自獨特香氣牛肉豬肉都鍾意嘅我當然揀咗美國安格斯牛肉及豬肉拼盤🥓拼盤一共有4款肉,封門柳同牛肩胛肥瘦均勻,肉味濃郁,配上羅望子醬開胃清新🌿波蘭豬腩肉肉質彈牙,點上蒜辣醬就更惹味了💕肉汁會滴落湯鍋之中增添油香,再煮其他配料、煮菜或煮麵食都係一個無敵萬能湯底🧆小火山小食拼盤 $88手工製的泰國街頭小食炸粟米餅、發酵豬肉腸、腐皮雞卷同東北豬肉丸,地道又香口,心機之作呢🥃小火山三味刺身一口杯盛合 $138新鮮海鮮配上特製酸辣醬汁,一份有齊生蠔、三文魚同生蝦,一口一杯鮮度爆發呢💥🍉釘Moo扮沙冰 $88
泰國最hit 嘅「Mookata泰豬鍋」登陸銅鑼灣啦🥰
可以食火鍋同燒肉~
餐廳仲會定期邀請嘉賓為食客表演busking🎤

小火山小食拼盤

🥃小火山三味刺身一口杯盛合 $138
小火山三味刺身一口杯盛合

🍉釘Moo扮沙冰 $88
原個小西瓜上的沙冰,原汁原味,清爽解渴仲超好打卡✨

🥭墨烏旺沙冰 $68
芒果沙冰清清甜甜,再濃郁再稠一點就更滿足了😽

🥭蝶豆花芒果糯米飯 $68
好可愛的擺盤,好似一件件壽司,芒果亦甜🥭椰漿魔人喜歡重椰漿,可以點多少少就更好了

🥥椰子雪糕 $56
椰子雪糕有甜粟米同炸椰絲做配料,不過還差點花生米同椰子肉,可以食住頂住泰國癮🤍
蝶豆花芒果糯米飯

🥘小火山
🏡地址: 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
☎️電話: 2816 2220
🕙營業時間: 12:00-23:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
Mookata 泰豬鍋
小火山小食拼盤