上兩次嚟係食大閘蟹同做冬,今次嚟係因為團年飯,一家五口食得好開心, 抵食又好味! 頭盤: 素鵝,醉雞 香口,但係唔油膩, 餡料由夠,最鍾意入面嘅的冬菇, 大家爭住食,好快就食完醉雞我冇試因為唔食得生冷野,不過應該好味, 雞肉好嫩好香。前菜round 2: 小籠包小籠包皮薄肉厚汁多,好好味。 食完一籠未夠喉中,仲要追加多一籠。 雖然未係我食過最好味的小籠包,但係5分都有4分,好味。Main:東。坡。肉!全晚最期待的主菜:東坡肉!腩肉肥瘦均勻, 入口即溶, 唔肥膩得嚟又有少少酒香味,又有少少酒香味,用嚟撈飯最正。上菜時又用小鍋熱住上,香味撲鼻子 主菜2,3,4: 鹹肉小棠菜百頁,擔擔麵,蔥油撈麵菜式屬一般上海店水平,但唔知係咪當晚太忙,麵有點泡了。甜品: 合桃露, 一鍋分到碗, 冇晶晶甜品咁好味但係都ok。總體來講,環境非常之好,向海之餘裝修又decent, service又好,食物又非常好,以咁既條件價錢非常合理。我地應該會將呢度變成飯堂。

頭盤: 素鵝,醉雞
醉雞我冇試因為唔食得生冷野,不過應該好味, 雞肉好嫩好香。

前菜round 2: 小籠包

Main:東。坡。肉!

主菜2,3,4: 鹹肉小棠菜百頁,擔擔麵,蔥油撈麵
菜式屬一般上海店水平,但唔知係咪當晚太忙,麵有點泡了。

2016-02-06
團年飯