2016-01-27 1295 瀏覽
今日Lunch 時間,約咗朋友上嚟呢度食午餐,上到嚟見呢度唔多人,啱晒同朋友下晏時間係度慢慢傾吓計,或者傾吓生意都一流。坐低後,朋友極力推薦我食羊架,佢話呢度啲羊真係好正,又冧又成咁... 但好可惜本人小食羊,所以最後都係點咗另一樣午餐 其實佢嘅set lunch 都ok,食佢個室內環境都有啲值回票價。但下晏嚟今日呢個時間真係有啲靜,我坐咗一陣都冇乜人,得番我同朋友,佢啲檯都分得好開,建議兩三人平日可以上嚟傾吓計,望吓條街都別有一番風味。 店主好friendly,冇啦啦走過嚟搵計傾,話下晏呢度真係小人啲,因為要上一層嘅關係等等。(其實好想問佢玩唔玩得個美式卓球...無乜聽佢講嘢... haha..) 先嚟個salad,薯仔沙律。本人係大胃王,見到咁細碟有啲唔開心..... 雖則知呢度食西餐都唔會好大碟,但遇其食個賣相,不如畀多啲我啦  好鍾意食parma ham,又想食意大利飯,梗係食呢個啦!佢個飯煮得啱啱好!有時啲餐廳啲意大利飯會整得大硬,就算好餓都食得唔多,因為好頂胃,呢度嘅飯就軟硬都好適中,加上parma ham 重口味嘢,真係好正!加上芝士味好香同好creamy,
薯仔沙律
巴馬火腿意大利飯
加上芝士味好香同好creamy,好滑口!

圖中有啲小型accessory,原來係買得嘅,店主話因為襯番間餐廳嘅主題,賣番啲關於凡高嘅精品喎。但我就冇問到有關佢同凡高嘅關係喇。
即磨咖啡
佢呢度冇啲特色咖啡,有啲失望,但佢哋都用即磨豆嘅咖啡,算唔錯啦~
題外話/補充資料: 其實呢度真係唔錯,係銅鑼灣區唔想食連鎖店嚟呢啲地方真係一流,唔係次次都要商場搵食嘅。 店主令我加分不小,佢會同你傾吓計,睇吓有咩可以改善吓,唔係點夠啲大商場入面嘅餐廳鬥呀咁話喎。其實,香港就係要呢啲地方,應該要有多啲人情味的。 鍾意食意大利飯又愛parma ham 嘅朋友一定要試吓佢哋呢個set lunch,睇得出佢每樣嘢都好畀心機整。 但係買單前朋友話呢度最正係羊架.... 佢今日就係食呢樣,而佢一啖都冇share 畀我食.... 我相信呢排會嚟多次試一試佢!
2016-01-11
薯仔沙律