2024-04-24 4 瀏覽
放工同事同我去銅鑼灣食飯,瓊天海南雞裝修簡潔,主打海南雞和燉湯。首先來盅燉湯滋潤下,燉湯係原盅墩咗八小時,真材實料又夠火喉。有多款不同口味選擇。五指毛桃海底椰北菇燉唐排:材料有五指毛桃、海底椰、冬菇、唐排等,味道香甜,有清肝降火,潤肺止咳功效。花膠螺頭桂圓湯:材料有花膠、螺頭、瑤柱、桂圓肉等,味道清甜,有滋陰補氣、補腎養顏功效。醉香花雕雞飯,配油飯(所有飯類均可選配白飯):選用玫瑰露酒浸雞,食落雞肉嫩滑,酒香濃郁,天氣熱冷食,真的消暑透心涼,粒粒分明的油飯充滿香味。招牌脫骨海南雞拼無骨豬手飯,配油飯:用無添加激素的文昌雞,皮爽肉嫩,雞味香濃,無骨豬手像燻蹄,皮夠爽彈肉夠香。油菜青綠林甜。港式經典紅豆冰:紅豆煮得夠軟,還不會過份甜,有奶香!香濃咖啡紅豆冰:紅豆冰加入咖啡,多咗咖啡香味,味道更香濃。香辣喇沙湯米粉配雞翼:喇沙湯底都好濃郁,米粉吸收湯汁甚惹味,雞翼皮脆肉嫩好香口。配香甜紅豆冰好味!睇到下午茶餐都好抵食,下次再來試吓!

油菜青綠林甜。

港式經典紅豆冰:紅豆煮得夠軟,還不會過份甜,
有奶香!

香濃咖啡紅豆冰:紅豆冰加入咖啡,多咗咖啡香味,味道更香濃。

睇到下午茶餐都好抵食,下次再來試吓!