2016-05-06 299 瀏覽
喺銅鑼灣HKU SPARE上啲short course,完咗都係3點幾!見到學校出面有個易拉架,原來對面都有樓上cafe,咁就上去試下啦。呢間薯仔屋喺四樓,入到去過下真係以為去咗兒童王國,呢度好多我呢啲80後嘅童年回憶合金玩具,但同時間,呢度又好多呢一代嘅真人兒童喺度!我叫咗一個下午茶餐,先嚟一個焗薯,啲料就快要爆出嚟咁濟!個薯仔焗到好冧,好似薯蓉咁樣!上面個bacon 好香口,唔錯。前兩日聽收音機話意粉算係最健康嘅食物,再加上蕃茄,真係健康之選!呢個茄汁意粉唔錯,份量啱啱好,如果太大碟嘅話真係好難頂,呢個酸酸哋就啱晒!再嚟一杯cafe latte,佢呢度啲泡都幾多,但唔係好濃嗰隻咖啡,如果可以有啲濃味咖啡就好喇。總結︰呢度擺明係想打下午茶生意,呢個價錢畀到咁多嘢玩,喺銅鑼灣區都算係咁。
我叫咗一個下午茶餐,先嚟一個焗薯,啲料就快要爆出嚟咁濟!
香蔥芝士煙肉粟米焗薯
茄汁蘑菇煙肉意粉
熱鮮奶咖啡
題外話/補充資料: 呢度除咗有一眾80後嘅寶物之外,仲有一大堆畀細佬仔嘅玩具!可以話係兒童王國! 呢度價錢ok,50-60蚊可以有嘢食有機打又有人教玩Card Game,真係幾抵。
2016-04-29
香蔥芝士煙肉粟米焗薯