餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-02 19 瀏覽
一出𨋢門,並不是華麗設計,而係設計成韓國街邊大排檔嘅風格,充滿韓國地道feel‼️餐廳內外都貼滿咗韓星嘅相片及poster ,比人一種輕鬆自在、毫不拘謹嘅環境❤️一定要先嚟個「人蔘雞湯」,啱晒滋補養生嘅我,未開始飲,已經好香人蔘味,雞湯非常濃郁,雖然有啲雞油喺面,但完全唔會有油膩感所以我都好快就清咗兩大碗「蜜糖芥茉炸雞」炸衣唔會甩皮甩骨,炸到好鬆脆,同時好有效咁鎖住肉汁,令到啲雞肉好嫩滑juicy,重點係個蜜糖芥末醬勁好食呢個醬簡直係加分位❤️「韓式豬手」呢份豬手完全係我杯茶,一啲肥膏都冇,超正肉質係好有彈性,塊豬皮係Q彈的,沾埋燒汁,夾埋生菜蒜頭粒一齊食,更加有🇰🇷風味「芝士王烤排骨」燒烤汁酸酸甜甜,味道同平時係西餐廳食嘅一樣,韓式嘅味道比較濃啲,好岩配韓國啤酒🍻仲有埋熱溶芝士,幸好芝士味唔會太濃,食落唔會覺得膩‼️草莓奶昔串串上面有一粒韓國士多啤梨,同埋蜂巢,甚有睇頭 打卡一流‼️味道亦100分💯 甜度岩岩好依間韓式大排檔既有風味,性價比又高,下次約埋一班朋友嚟吹水,再飲埋啤酒炸彈啱晒🤩

餐廳內外都貼滿咗韓星嘅相片及poster ,
比人一種輕鬆自在、毫不拘謹嘅環境❤️

一定要先嚟個「人蔘雞湯」,啱晒滋補養生嘅我,
未開始飲,已經好香人蔘味,雞湯非常濃郁,
雖然有啲雞油喺面,但完全唔會有油膩感

所以我都好快就清咗兩大碗

「蜜糖芥茉炸雞
炸衣唔會甩皮甩骨,炸到好鬆脆,
同時好有效咁鎖住肉汁,令到啲雞肉好嫩滑juicy,
重點係個蜜糖芥末醬勁好食
呢個醬簡直係加分位❤️

「韓式豬手」
呢份豬手完全係我杯茶,一啲肥膏都冇,超正

肉質係好有彈性,塊豬皮係Q彈的,
沾埋燒汁,夾埋生菜蒜頭粒一齊食,更加有🇰🇷風味

「芝士王烤排骨」
燒烤汁酸酸甜甜,味道同平時係西餐廳食嘅一樣,
韓式嘅味道比較濃啲,好岩配韓國啤酒🍻
仲有埋熱溶芝士,幸好芝士味唔會太濃,
食落唔會覺得膩‼️

草莓奶昔
串串上面有一粒韓國士多啤梨,同埋蜂巢,
甚有睇頭
打卡一流‼️
味道亦100分💯 甜度岩岩好

依間韓式大排檔既有風味,性價比又高,
下次約埋一班朋友嚟吹水,再飲埋啤酒炸彈啱晒🤩
2024-04-29
  • 草莓奶昔