平時食唔少越南🇻🇳野,難得既係有間咁靚既,所以就黎呢間網紅店朝聖😂 呢到有兩層高,有去左越南會安🇻🇳既感覺,漫天既燈籠🏮真係好吸睛,色彩繽紛,啱晒打卡📷,亦有大紅門面,鮮黃牆同沉木枱,都是招牌越南🇻🇳風味~ 食材方面大部分由越南🇻🇳直送,配搭幾特別,製作用心,味道都唔錯👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分) D24榴蓮芭菲配荔枝雪糕 ⚪️🍦 - $98 (好味指數:😍😍😍😍😍)小編係榴蓮既big fan, 所以一見到呢個芭菲就叫左,結論真係好正🤤 首先係有好多料,裡面有金黃酥脆既蝴蝶酥🦋、芳香軟滑既荔枝雪糕⚪️🍦、香脆既玉米片🌽、sharp醒清香又爽滑既自家製荔枝斑蘭蒟蒻⚪️🌱、爽口Q彈既原味寒天晶球⚪️,配埋足料既D24榴蓮肉同榴蓮忌廉,感覺好豐富😌 而且啲D24榴蓮既份量幾多,果肉係乳白色既,香甜可口,帶有天然既濃郁奶油味,果香馥郁醇厚,口感滑嫩回甘,好好食😋小食自選拼盤 - $120 (好味指數:😍😍😍😍)另外叫左小食拼盤,可以揀3款小食,所以就揀左即叫即製粉包、柑桔汁雞翼🍊🐥🪽同埋豬肉春卷🐷~ 個粉包有啲似我地既粉粿,而表皮就變左腸粉皮,細緻嫩滑又唔會同隔離既痴埋一齊,裡面就有豬肉碎🐷同木耳

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
D24榴蓮芭菲配荔枝雪糕

小食自選拼盤

小食自選拼盤 - $120 (好味指數:😍😍😍😍)
另外叫左小食拼盤,可以揀3款小食,所以就揀左即叫即製粉包、柑桔汁雞翼🍊🐥🪽同埋豬肉春卷🐷~ 個粉包有啲似我地既粉粿,而表皮就變左腸粉皮,細緻嫩滑又唔會同隔離既痴埋一齊,裡面就有豬肉碎🐷同木耳,幾清爽同有咬口~ 而個雞翼🐥🪽炸得夠乾身,炸皮唔會好厚,肉質嫩滑juicy,配埋酸酸甜甜又清新既柑桔汁🍊就可以解下炸野既油膩~ 個春卷幾特別既係表皮由米紙整成既,感覺更加輕盈同香脆,裡面既豬肉🐷同菜🥬餡惹味香口,感覺唔錯~
地道雜錦煎餅

地道雜錦煎餅 🔥🫓 - $180 (好味指數:😍😍😍🤩)
一上枱真係比個size震驚到,大到可以遮住兩個人既面😂 個餅皮🫓係鮮黃色,有啲似蛋皮🍳,不過一定要襯熱食先可以keep住酥脆既口感~ 而裡面就包左香口軟腍既豬肉🐷、鮮甜彈牙既大蝦🦐同埋清爽多汁既芽菜做餡,可以配埋酸甜汁食~ 如果個餡可以多啲同埋鹹啲就更加好~
生牛肉雜錦湯河

生牛肉雜錦湯河 🐮🥣🍜 - $119 (好味指數:😍😍😍😍)
食越南🇻🇳野又點可以唔食pho呢😜 所以就試左呢個雜錦湯河🥣🍜,咁就咩都有~ 裡面有炒鮮牛肉🐮、牛扎肉、牛肉丸🟤、牛肋骨🍖、牛皮同埋牛柏葉,佢地係用美國安格斯牛肉🇺🇸🐮,肌理緊緻,雪花紋分布均匀,口味醇厚多汁,香醇有咬口~ 其他配料都係牛味🐮濃郁,牛柏葉爽口,湯底🥣清澈,有九層塔🌿芳香,鮮甜濃郁,有牛骨🐮🦴香氣,河粉🍜細白如絲,滑溜索湯🥣
綠糯米炸鵪鶉蛋配熱情果醬

綠糯米炸鵪鶉蛋配熱情果醬 🟢 - $48 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢個菜有啲似fusion菜😜 綠糯米係越南🇻🇳既特產,炸皮變左係有綠糯米整成,一粒粒咁個口感特別啲~ 同埋軟糯煙韌既鵪鶉蛋🥚一齊食幾得意同香口,配埋酸酸地既熱情果醬就更加清新開胃~ 不過係稍微酸左少少

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍