2024-03-26 29 瀏覽
是日星期日,難得放假,梗係同老公去食好野,早幾日見到有人介紹位於銅鑼灣嘅 Wanderlust,非常適合打卡,環境又唔錯,就打算黎食餐飯影下相啦。餐廳以粉紅色為主題,有好多花做裝飾,之後食物期間我哋亦都影到好多相。食物方面,我地叫左兩個主菜,一份甜品同飲品share。鹹蛋黃忌廉雞肉闊帶麵:意粉煮到煙韌適中,配埋嗰個濃郁嘅咸蛋黄忌廉汁,入口creamy,勁邪惡,配埋嫩滑嘅雞肉及菇,真係食到停唔到口!紫醉金迷:呈紫色嘅意大利飯上面放左蝦及藍青口,以及花做裝飾,紫色部分係由奶油醬混合紅捲心菜配合意大利飯整成,裡面掍左菇,上面再放上金箔、蝦同藍青口,擺盤非常吸引。奶油醬香滑得嚟又唔會搶咗紅捲心菜嘅鮮味 ,食落口感亦好豐富,每一啖都充滿著驚喜 !三層班㦸配自家製草莓醬:上檯時簡直令我地「哇」左一聲,擺盤非常精美,最令我驚喜嘅係有皇冠做裝飾,好有公主feel, 打卡一流,為左方便進食,影完相後,店員就將巨型裝飾拎走。即叫即整嘅班㦸,上面仲有花瓣做裝飾,班㦸蛋味香濃,每塊之間仲有新鮮士多埤梨及果醬做餡料,整體味道非常夾,好好味。難得出街食飯,呀仔又唔扭計,兩個人叫杯飲品relax 下傾下計,見佢地

鹹蛋黃忌廉雞肉闊帶麵:

紫醉金迷:

三層班㦸配自家製草莓醬:

難得出街食飯,呀仔又唔扭計,兩個人叫杯飲品relax 下傾下計,見佢地奶昔有好多選擇,賣相又吸引,就一人叫一杯試下。

繽紛樂朱古力奶昔/香蕉朱古力奶昔:
兩杯奶昔都有唔同嘅裝飾,有一杯仲極為浮跨,賣相非常吸引,打卡一流。

味道方面,繽紛樂朱古力奶昔除左有好香濃嘅朱古力味之外,仲有Kinder Bueno碎 ,至於香蕉朱古力奶昔,就有極香濃嘅香蕉味,相信係因為加入咗新鮮香蕉嘅關係。

總括嚟講,呢度嘅環境一流, 菜式做得有心思得黎亦有水準,最正係可以影到好多相, 絕對係同朋友 聚舊嘅好選擇之一 !