2024-03-09 451 瀏覽
放假去做body check,本身打算去禧利街新分店食,點知睇錯地圖去左呢間分店Check完都已經1點,再搭車去到已1點45分,我們再糾纏揀邊款魚好,想試左口魚,又想試黑線鱈魚,最後都係揀大多數人都讚的石頭魚享用到買一送一呢個優惠,送的是藍鱈魚,落單後我們行到附近的海旁,搵左張長凳坐低,欣賞陣海景,屋企人行返去攞,熱辣辣新鮮陣陣炸魚的味道隔住個盒都飄晒出來石頭魚真係嫩滑,有新鮮魚的味道,但唔係腥味,(本人是極怕腥唔太食魚的麻煩人),屋企人就欣賞藍鱈魚多啲,覺得有種鱈魚的香味2件魚柳的外皮都極脆口唔油膩,一邊近距離望住個海景,一邊嘆住個fish and chips ,幾咁寫意地要討論下次試邊款魚薯條是粗扁身,同樣極新鮮辣口脆薯香但係原來薯條是可以揀粟米,配粟米感覺上健康啲,內心的罪疚感又可以減輕啲

薯條是粗扁身,同樣極新鮮辣口脆薯香

2024-03-06
10 分鐘 (外賣自取)
  • 炸魚薯條
  • 石頭魚