都一段時間冇食過牛大人,發覺佢個menu都更新咗,澳洲極上和牛套餐($328)仲新加咗極lean嘅美國黑牛後腿肉,非常適合健身同減肥嘅朋友去食🤩 今次我就揀咗台灣鳳梨雞鍋,味道清甜,唔會搶咗牛肉香味!💪🏻 澳洲極上和牛系列呢個套餐包括咗澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排、一口牛柳粒同埋新嘅SRF美國黑牛後腿肉等。美國黑牛後腿肉嘅脂肪含量激少,而且佢切得夠薄身,食落唔會覺得好鞋口,而且牛味非常濃郁😋 而且,封門柳肉質軟淋,同樣牛味都係好濃好突出🤤 另外,M5和牛肩肉亦都唔算肥,食落牛味突出,而且肉質都柔軟🥰 而牛小排相對冇其他部位咁香,但肉質係最軟熟最淋😛 整體黎講牛肉都係高質素!💪🏻 海鮮、配料牛大人最出名嘅配料,莫過於係每人限2粒嘅澳洲M9和牛牛丸🥳 牛丸彈牙,有肉汁,而且牛味好香濃🤤 自己試過係坊間都真係搵唔番呢種味道!海鮮主要有海蝦、沙白、各類魚肉、貝類漿(例如:蟹籽墨汁漿),都係新鮮、彈牙。(仲可以去用蝦頭自製蝦湯😏)另外,配料都有各款台式餃子類同丸類,例如:燕餃、蛋餃、花枝丸、鱈魚丸等,質素都係唔錯🥳💪🏻 小食、飲料台式小食都係充滿台式風味,烤台灣腸、鹽酥雞、鴨血、

💪🏻 澳洲極上和牛系列

💪🏻 海鮮、配料

💪🏻 小食、飲料
台式小食都係充滿台式風味,烤台灣腸、鹽酥雞、鴨血、皮蛋豆腐…….樣樣有齊😆 另外,自家冷泡茶嘅款式都多,而且茶味都濃,個人最喜歡白桃烏龍😋

味道:9/10
性價比:8/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym Friendly)
澳洲M5和牛牛肩肉
安格斯牛小排