📍大坑 𝚃𝚊𝚒 𝙷𝚊𝚗𝚐❝開心果donut💚號召力驚人每逢週末都有‼️一次過試齊多款donut口味🍩值唔值得排?!🤪❞✨每日留意 出story post當日menu同特別款色出爐時間!✨比大家參考下~我星期日12:15pm去到 冇人排隊 我就買左其他款先😚出到黎見到有條人龍仔 即刻再排! 12:30pm排到去岩岩好出開心果💚‼️(佢早左出爐😳本身話1pm出)其實只要早少少黎 話咁快就買齊啦🥰💚𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 $65 (4.5/5)爆晒餡‼️勁多開心果醬 係人手逐粒剝開心果再整成醬😍沙沙口感仲有粒粒開心果碎 好杰身😛開心果味都香濃👍🏻對我黎講再少甜d就好啦 加上都幾油膩 建議share!😚🧡𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐅𝐞𝐮𝐢𝐥𝐥𝐞 $50 (4/5)上層既拿破崙皮 超酥脆 切落去係chakchak聲🥰冇諗過擺係donut上面呢個combo好創新! 中間有hazelnut醬 淡淡榛果香甜🌰🤎🍫𝐇𝐨𝐭 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐚 $40 (3.5/5)一咬d醬流到不得了😱食到成咀成手都為可可粉同醬 雖然佢係classic款expect既味 但香濃既朱古力味都有簡單既滿足感💕🤎𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $45 (3/5)好多人大推既
📍大坑 𝚃𝚊𝚒 𝙷𝚊𝚗𝚐
❝開心果donut💚號召力驚人每逢週末都有‼️
一次過試齊多款donut口味🍩值唔值得排?!🤪❞

✨比大家參考下~

Pistachio
💚𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 $65 (4.5/5)

Mille  Feuille

🧡𝐌𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐅𝐞𝐮𝐢𝐥𝐥𝐞 $50 (4/5)

Hot  cocoa

🤎🍫𝐇𝐨𝐭 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐚 $40 (3.5/5)

Tiramisu

🤎𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $45 (3/5)
好多人大推既tiramisu反而較普通😳因為佢上面既cream冇mascarpone cheese香味 又冇蛋奶香 係普通冇咩味既fluffy cream☁️中間既咖啡醬餡唔算好濃 而lady fingers存在感都唔高🥺(本身expect流心 但我擺過入雪櫃30mins就算攤左3個鐘都唔流心了😢大家唔好學我咁傻)

Banoffee
💛🍌𝐁𝐚𝐧𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $45 (3.5/5)
香蕉+caramel toffee🥰呢個組合我一向中意 中間幾片香蕉同焦糖醬 個cream比tiramisu既cream更香! 仲有餅乾碎係上面😛

✨整體黎講 口味特別 但我個人唔算好中意食軟林林/油膩感重既donut 呢個價錢+地點+要排長龍既話 我就未必會再回頭lah~ (love their cookies more😛)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Cookie Vission/ Donut Vission
大坑浣紗街6號全興樓地舖
Pistachio