2024-01-21 255 瀏覽
去咗間Gwee飲完杯嘢後,心思思想食下佢哋嘅漢堡同提拉米蘇。店內嘅裝潢真係懷舊到不得了,感覺一下子回到舊時光。漢堡送上嚟嗰刻,真係賞心悅目,只不過忘記影相咗。啱啱好嘅多汁牛肉餅,加埋脆卜卜嘅芝士邊,真係哂口水💦,一啲都唔油膩。之前食過另一間嘅漢堡,都有呢個設計,但佢嘅就濕笠笠,油到滴。沙律用咗醋調,吃漢堡薯條並唔覺得負擔。至於提拉米蘇,味道正宗,唔會過甜,單係意式濃縮咖啡就已經夠晒香濃,但似乎佢哋啲甜品出得太急啦,最初兩啖仲半凍咁,要等埋啖咖啡都未夠溫暖。我俾佢放咗一陣,玩下電話,之後就啱啱好👌,如果佢伴吓溫,就真係可以俾滿分。總括,喺呢度食嘢,感覺就好似自己屋企妹妹整嘅普通家常,但係味道真係出奇唔俗!下次再嚟,我一定記住要影低提拉米蘇嘅菜單先。😄