2024-05-07 0 瀏覽
原來浸大有間餐廳叫Bistro NTT by Attic,係一間意大利餐廳,我哋大約夜晚6點左右到餐廳,人流唔算話好多,所以staff可以更加專注地照顧每一位客人💯而且我哋亦可以安靜地傾吓計,好好享受食物嘅味道👅我哋叫咗個set menu for two,所以會有凱撒沙律、南瓜湯、前菜、主菜同甜品😆凱撒沙律🥗一食落口就知啲菜係新鮮嫁,因為咬落去有索索聲,加埋個汁仲好開胃,面頭仲有啲麵包粒,食落好有口感😌南瓜湯🫕個湯飲落好creamy,因為將南瓜打碎至南瓜蓉,再同忌廉濃湯一齊煮,飲落好滑呀😎前菜:意大利雲吞🥟呢個意大利雲吞嘅醬汁用咗龍蝦牛油汁作配撘,雲吞皮皮薄餡香,所以食落又嫩又滑,雲吞同個汁出奇地夾🤩主菜:🍽️印度天多尼烤雞、烤餅、牛油汁🍖估唔到意大利餐廳煮嘅天多利烤雞係咁好食嫁,味道令我哋好驚喜!食落去完全食得出個味道係相當正宗,包括辣度同香料嘅配撘,個烤雞係用雞扒肉整,所以個肉質多汁且嫩滑,配菜有墨西哥脆片同印度薄餅,加埋牛油汁比你沾嚟一齊食,別有一番滋味😍🍽️卡邦尼手打意粉🍝個卡邦尼醬夠晒濃郁同creamy,而且仲有好濃嘅蛋黃醬味道,加埋裏面仲放咗煙肉,令成個意粉添加咗有啲鹹香嘅味道

凱撒沙律🥗

南瓜湯🫕

前菜:
意大利雲吞🥟

主菜:
🍽️印度天多尼烤雞、烤餅、牛油汁🍖

🍽️卡邦尼手打意粉🍝
個卡邦尼醬夠晒濃郁同creamy,而且仲有好濃嘅蛋黃醬味道,加埋裏面仲放咗煙肉,令成個意粉添加咗有啲鹹香嘅味道,同埋令到成個意粉嘅口感層次昇華咗,夠哂惹味😋

甜品
伯爵茶Panna Cotta🍮
一食落口伯爵茶味好濃郁同好香,伯爵茶味好突出!而且個Panna Cotta食落仲好滑溜添,旁邊仲有啲生果同食用花作點綴,都幾靚同特別😝

朱古力蛋糕🍰
朱古力味好濃厚,而且食落唔會好甜同好漏,唔中意食咁甜嘅大家可以試吓😜

飲品:
凍朱古力🥤
凍朱古力個賣相好精緻,飲朱古力緊係要將cream同朱古力撈埋一齊飲!飲落都幾濃郁!飲品面頭會有cream、Oreo、餅乾條做點綴,一邊飲朱古力一邊食Oreo同餅乾條,好味道🤩

凍荔枝茉莉花茶🍹
呢杯飲品嘅花茶以茉莉作為茶底,再埋加荔枝嘅味道,飲完之後覺得好有茶香同好fresh,食到咁飽可以解膩就岩數🤪