將軍澳呢區真係多左好多有水準嘅餐廳,最近同朋友又發現左呢間好有水準且用心嘅東南亞感覺餐廳。餐廳內座位好有空間感,坐得幾舒服,有幾張「鳥籠」枱更加係好有東南亞感覺~呢到最大嘅特色係醬料上超有心思,係有泰國特色得來味道不會超刺激,而係淡香地滲出來,慢慢品嚐到當中嘅滋味。PS後來同老闆傾計,發現原來他們特別花了好多心思調製醬料,試左好多次先有咁嘅水準!❤️✨黑松露薯條($78)- 係好大籠的,份量應該足夠2-3個人邊傾計邊食!薯條新鮮炸起好香脆,配上香口黑松露醬,好食得來唔油膩,正!😋✨西班牙伊比利亞豬迷梅 •青蘋果香茅蓉•紅酒浸杏甫- 無諗過係咁有水準嘅慢煮,每一片肉都係粉紅色,外層烤香,肉質texture軟嫩,豬肉味濃。😋😋- 底下嘅汁更加係重點,係檸檬香加上微甜蘋果蓉,味道好refreshing。- 旁邊嘅配菜除賣相精緻外也有心思,有微甜嘅桃同烤香過嘅蘿蔔。🐟亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚•油薄餅 •海鮮椰汁- 可以話係最近食過最有水準嘅銀鱈魚!銀鱈魚厚厚的,白雪雪且肉質軟香juicy,係真·銀鱈魚。- 旁邊嘅醬料同foam味道非常impressive,淡香泰國lemon grass香中帶有辣

黑松露薯條

✨黑松露薯條($78)

✨西班牙伊比利亞豬迷梅 •青蘋果香茅蓉•紅酒浸杏甫

🐟亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚•油薄餅 •海鮮椰汁
- 旁邊嘅醬料同foam味道非常impressive,淡香泰國lemon grass香中帶有辣椒同甜甜椰香味,真係非常獨特。
- 薄餅同樣出色,脆香唔膩

有機會要再來食下獨特水準東南亞風食物!✨✨✨

黑松露薯條