2016-01-04 230 瀏覽
幾個月前剛開業時來食過brunch,水準已算不錯,這幾天朋友叫我在尖沙咀找地方happy hour,所以我建議來這裏,好在有訂枱,原來就算星期一晚上都幾爆,大家記住訂位,我哋4個人,都點了很多東西。本身想介紹俾朋友知個brunch好抵,叫侍應攞brunch menu俾我,但原來依家個brunch係用返dinner menu嘅菜式,張單(食物)計七折,另可加$118任飲紅、白酒及Cava,幾抵食。點了兩渣紅酒Sangria(每渣$238),之前食評已介紹過這Sangria加了一條肉桂......上次在杯內,今次在渣內,肉桂的味在嗅覺上是一種享受,不過不是每個人也懂得欣賞,每喝一口Sangria也會有濃濃的肉桂香樸進鼻子裡。 先點了香草生牛肉薄切配巴馬臣芝士($108),生牛肉上放了香草、橄欖油、巴馬臣芝士,牛肉算嫩滑,配上芝士味道也算夾。 蒜香辣椒蝸牛($78),蝸牛肉質夠彈牙,少少辣,另蝸牛殻下面之薯蓉更好食。 幾個月前食過推介的燒焗豬手,今次點了脆烤乳豬件配自家製酸菜,薯蓉($88),原來一樣咁好食,乳豬皮脆肉嫩,正,薯蓉,又係好好食。 四式芝士薄餅($108),幾款

紅酒Sangria

香草生牛肉薄切配巴馬臣芝士

蒜香辣椒蝸牛

脆烤乳豬件配自家製酸菜,薯蓉

四式芝士薄餅($108),幾款芝士加埋一齊香濃惹味,薄餅底夠薄又夠香脆,真夠邪惡。
四式芝士薄餅

將會係我另一推介,西班牙香料原條牛仔骨($348),原來要醃三日,賣相雖然普通,但切開之後,外層香口,裏面肉質軟嫩好咬口,堅好食。
西班牙香料原條牛仔骨
脆烤乳豬件配自家製酸菜,薯蓉