2024-01-08 2193 瀏覽
很耐無嚟這米芝連三星餐廳,今次嚟食午餐。叫了個五道菜的lunch ,前菜叫了個阿拉斯加蟹肉伴海鮮啫喱及法國生蠔配特級魚子醬,啖啖鮮美的蟹肉,配上啫喱口感豐富,很滿足,加上滿滿的魚子醬略嫌太咸及多咗,搶了蟹肉味。仲要另加$650,後悔!最喜歡個特色洋蔥濃湯,侍應上菜時淋上熱湯,碟上預先放好洋蔥雪芭同脆鹹芝士,甜洋蔥味道濃郁,又凍又熱,很正!時令多寶魚配藏紅花汁,口感豐富,可惜個汁太濃,完全食吾到魚的味道。主菜香烤法國乳鴿伴鴨肝撻配香梨及咖啡,味道一般。甜品叫了推介的精選法國芝士,waitress 跟據我的口味挑了幾款俾我,連一向不特別愛cheese 的也覺得正,尤其喜愛其signature aged cheese 。Petit Fours,左至右係檸檬、朱古力、紅莓味嘅甜點,配搭咖啡食幾好。環境對住個靚海景,服務也無微不致。可惜食物雖矜貴及賣相靚,不過我還是較喜歡St Regis 的L’Envol (海鮮較原汁原味)及Amber (味道更出色)。
很耐無嚟這米芝連三星餐廳,今次嚟食午餐。

主菜香烤法國乳鴿伴鴨肝撻配香梨及咖啡,味道一般。

2024-01-07
$2000 (午餐)
  • 特色洋蔥濃湯
  • 特選法國芝士