兩個人約銅鑼灣食飯,朋友話食過呢間好食,加上環境較靜啱曬傾計,一於走去試試! 原來呢間係一間明太子的專門店,雖然我對明太子無咩特別喜好,但呢間店將明太子同其他食物配搭得幾好 (雖然我唔係好了解明太子…),值得一試!餐牌上個炸雞圖片旁邊寫飲啤酒必叫,但本身唔太飲酒,又得兩個人,所以無叫。但佢餐牌其實都幾多酒揀,尤其有張相有壺裝的生啤,紅色好似用黎煲水的壺,好搶眼,下次多D人就可以試下了!最後仲加叫左甜品蕃薯糕,可惜忘記影相了,但值得推介,煙煙韌韌好特別!平時食日本野多數都只諗起拉面、Sushi、串燒 (見識少...),依家又多一樣"明太子"做選擇啦,仲可以同咁多唔同食材做配搭,正!
明太子蛋卷
鱈卵屋多士拼盤