2024-01-18 624 瀏覽
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢🥞美食體驗🧇:非常港式的咖啡店。杯具好貼地,有種特別的美感。野食性質比好高,係上環極受歡迎的咖啡店📸打咭體驗📸:因為主打係戶外座位,光線用自然光係非常好既。假期去永遠都好多人,尤其係附近的狗主會過黎放狗嘆咖啡。不過有個唔好的地方係會有客人吸煙,受唔到煙味或者狗,呢間咖啡店未必啱你甜品好精緻,價錢唔貴。呢度唔似得其他咖啡店有正餐食,記憶中係無飯啊意粉果啲,係個純嘆咖啡的地方水準係有既,影相位都係有既。店員好友善,適合想慢活休息下咁過黎坐坐。呢區黎講我都好推薦黎呢度,其他咖啡店受地區所限,一係就無自然光(對住馬路根本做唔到開多幾個位比人坐),甚至對攝影唔友善(聽聞過有咖啡店係唔比人影相,我唔明佢地點生存,不過都應該好快會死。唔比人影相的話,係咪真係以為自己的食物值呢個價咁天真?我反正比得呢個錢一定係過黎食裝修同環境)呢方面半路咖啡就做得好好,有自己的特色,亦對唔同客人好包容。所以係度會見到外國人、狗友、嘆咖啡嘆甜品既人。我幾鐘意呢種氛圍
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢

• 咖啡、蛋糕