輪住食今次介紹一間高質甜品店「Tony Wong」 @patisserietonywong好多人都知道我住葵芳,「Tony Wong」 正正開喺葵芳新都會廣場3樓,佢哋d蛋糕非常精緻,最近推出咗新春系列蛋糕!新春系列蛋糕 配一杯茶(Earl grey / Jasmine / chamomilla)$168, 即場 follow佢哋社交平台可獲贈額外一杯茶!新春系列蛋糕一共有三款:Lucky Firecracker Cake x1:呢個「爆竹」蛋糕造型非常似,點火位有金箔好似火咁,「爆竹」上面有福字揮春,食落去幾重紅莓味,蛋糕入面仲有士多啤梨啫哩,蛋糕最底有法式酥餅,整體味道酸酸甜甜,好開胃!Blessing Dragon Cake x1:呢個「龍」蛋糕係一塊好薄嘅「龍」造型,食完條「龍」下面就係芒果蛋糕,蛋糕造型係球體,蛋糕外面係薄薄一層芒果,蛋糕入面有芒果醬同熱情果醬,蛋糕最底有法式酥餅,整體味道唔會好甜,口感好滑!Joyful Mandarin Delight Cake x1:呢個蛋糕上面有一個小桔仔,整體味道有啖啖蜜柑味,蛋糕最底有法式酥餅!最後飲埋茉莉花茶消滯一下,茉莉花茶甘甘

新春系列蛋糕一共有三款:

最後飲埋茉莉花茶消滯一下,茉莉花茶甘甘地,有少少苦澀味,幾好飲!

Patisserie Tony wong地址:
📍葵芳興芳路223號新都會廣場3樓329號舖
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期G樓Kiosk 1
📍黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE地下G09號舖
📍九龍城福佬村道65號地舖
📍銅鑼灣駱克道496-498號合亞大廈地舖

#patisserietonywong #新春系列 #造型蛋糕 #賀年蛋糕 #kol #koc #foodkol #foodlovers #blogger #foodblogger #foodkol #food #foodie #foodlover #foodforfoodies #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #香港美食 #相機食先
#wheelchaireatinhongkong