Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-11-19 256 瀏覽
之前在飲食雜誌見到介紹Yadllie Plate呢間韓式餐廳, 然後在網上都見到有好多人推薦呢間餐廳,所以今次小妹特意同男友前來吃吃看~餐廳是位於旺角的兆萬中心11樓,一開Lift門已見到Yadllie Plate同一個好大既紅嘴嘴logo~門口見到有個牌寫住新推出既3款食物,香炒牛肉拼大蝦韓式泡菜燒腩肉韓燒腩串賣相好像蠻不錯,已對香炒牛肉拼大蝦心動中這裏環境好寬敞舒適,乾淨整齊~一入去,服務員就送上前菜酸蘿蔔給我們開開胃,蘿蔔味道酸酸地帶微甜~打開餐牌睇下先,食物款式都有好多最後我地點左香炒牛肉拼大蝦,海鮮部隊鍋,芝士蟹子蛋卷和2杯飲品藍莓乳酪沙冰和鮮椰奶沙冰~Cube Steak & Shrimp香炒牛肉拼大蝦 材料有青紅椒,菠蘿片和大蝦4隻一上枱已經聞到好香青椒牛肉味,食物顏色配搭得好靚呀,牛肉粒好juice入味,大蝦肉質都好彈牙,果然係色,香,味俱全Seafood Sausage Stew海鮮部隊鍋跟辛辣麵材料有泡菜,午餐肉,青口,蜆,大蝦2隻,煙肉,芝士腸,冬菇,牙菜,京蔥。。。。另上一個辛辣麵, 都幾豐富由於我地唔食得太辣,服務員都好細心咁幫我地安排少辣,thx少辣湯底味道

餐廳是位於旺角的兆萬中心11樓,
logo~

門口見到有個牌寫住新推出既3款食物,
韓式泡菜燒腩肉
韓燒腩串
賣相好像蠻不錯,已對香炒牛肉拼大蝦心動中

這裏環境好寬敞舒適,乾淨整齊~

一入去,服務員就送上前菜酸蘿蔔給我們開開胃
,蘿蔔味道酸酸地帶微甜~

打開餐牌睇下先,
食物款式都有好多

Cube Steak & Shrimp

材料有青紅椒,菠蘿片和大蝦4隻

一上枱已經聞到好香青椒牛肉味,
食物顏色配搭得好靚呀,
牛肉粒好juice入味,
大蝦肉質都好彈牙,
果然係色,香,味俱全

香炒牛肉拼大蝦

Seafood Sausage Stew
海鮮部隊鍋跟辛辣麵

另上一個辛辣麵, 都幾豐富

由於我地唔食得太辣,服務員都好細心咁幫我地安排少辣,thx

少辣湯底味道岩我地,酸酸甜甜,又不會太辣,都幾開胃
,辛辣麵麵質都正正常常,煙煙韌韌咁,芝士腸都好爽口~
海鮮部隊鍋

芝士蟹子蛋卷

芝士味略為啖左少少,反而蟹子同蛋香味較為出,整體味道也不錯~
芝士蛋子蛋卷

啖啖蟹子粒,好爽口

藍莓乳酪沙冰

這個好濃藍莓味,面頭仲有d cream撈埋一齊食,好解渴同透心涼

鮮椰奶沙冰
男友話這個味道不錯,飲到好香既椰奶味,

藍莓乳酪沙冰 鮮椰奶沙冰

食晒d野之後,緊係要加多個甜品食下啦
女人有個甜品胃,係真架
~

叫左個草莓雪冰,甜品post滿士多啤梨片,頂層上高仲有球士多啤梨雪糕,甜品入面就係雪冰,真係好重士多啤梨味

草莓雪冰

總結,環境寬敞整潔,服務員態度有善,
食物質素不錯
I will be back~\(^o^)/