生生市場 (永德大廈)

Raw Mart (永德大廈)
之前男朋友係網上睇過元朗生生市場既片段,今次黎開銅鑼灣佢醒起就想試🤣呢間舖頭既招牌要仔細留意下先見到,因為下面多左行新國華肉食公司,原來佢呢度都有賣急凍肉😯呢間係外賣店,所以我哋買完就即刻返屋企食~.今次我地叫左甜辣同原味無骨炸雞(大份$78/$72)食無骨炸雞真係好爽!啖啖都係肉,唔使吐骨頭🤣返到屋企大概半個鐘,由於店員有喺個蓋度剪個窿,避免水氣聚集,所以食嗰陣啲炸雞外皮算係好脆👍🏻外層炸粉亦都唔會做得好厚👏🏻甜辣醬超級好味!完全係正宗韓式甜辣醬!連平時唔鍾意食甜辣嘅男朋友都覺得好味!至於原味,係想試吓佢本身嘅雞肉,雞肉咬落實得黎但肉質好嫩~.韓式辣炒豬肉拌飯($65)外賣嘅時候餸菜、醬汁、白飯都係分開嘅~返到屋企先撈埋,味道同係韓式餐廳食一模一樣!辣炒豬肉都係非常惹味最鐘意一啖入面有好多唔同配料😍芽菜、豬肉、辣醬、煎蛋、紫菜、蘿蔔絲、翠肉瓜、菠菜等😍.人蔘雞湯(配白飯)(半隻:$68)微微雪白既湯汁,睇得出係長時間燉煮之作~啲雞煮到雞骨都好軟身可以食埋🤣淡淡既人蔘香味同雞肉味,健康得黎又滋補👍🏻底下仲有燉得軟綿綿既粥,口感軟滑,吸收哂湯既精華🥰因為呢一間餐廳係韓國人主理,所以呢一個

呢間係外賣店,所以我哋買完就即刻返屋企食~

甜辣無骨炸雞
原味無骨炸雞

今次我地叫左甜辣同原味無骨炸雞(大份$78/$72)
食無骨炸雞真係好爽!
啖啖都係肉,唔使吐骨頭🤣
外層炸粉亦都唔會做得好厚👏🏻
甜辣醬超級好味!完全係正宗韓式甜辣醬!
連平時唔鍾意食甜辣嘅男朋友都覺得好味!
至於原味,係想試吓佢本身嘅雞肉,雞肉咬落實得黎但肉質好嫩~

韓式辣炒豬肉拌飯

韓式辣炒豬肉拌飯($65)
外賣嘅時候餸菜、醬汁、白飯都係分開嘅~
返到屋企先撈埋,味道同係韓式餐廳食一模一樣!
辣炒豬肉都係非常惹味
最鐘意一啖入面有好多唔同配料😍
芽菜、豬肉、辣醬、煎蛋、紫菜、蘿蔔絲、翠肉瓜、菠菜等😍
人蔘雞湯(配白飯)

人蔘雞湯(配白飯)(半隻:$68)
微微雪白既湯汁,睇得出係長時間燉煮之作~
啲雞煮到雞骨都好軟身可以食埋🤣
淡淡既人蔘香味同雞肉味,健康得黎又滋補👍🏻
底下仲有燉得軟綿綿既粥,口感軟滑,吸收哂湯既精華🥰

因為呢一間餐廳係韓國人主理,所以呢一個價錢食到咁正宗好味既韓國菜我哋都覺得好抵!而且每件食物份量都好多!
2023-11-24
10 分鐘 (外賣自取)
甜辣無骨炸雞
原味無骨炸雞
韓式辣炒豬肉拌飯
人蔘雞湯(配白飯)