Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
兩個星期前去完韓國,返到香港之後,實在十分掛念韓國既炸雞配啤酒,一直都心癢癢襯星期日放假,就搜尋左hk既韓國菜一search就見到Yadllie Platter,證明都有返咁上下人氣我地18.30去到,好在仲未算好多人,但係20:00走既時候已經排哂長龍,大家記得要bk位喇!間店係兆萬11樓,地點方便,地方好大,好開心被安排坐卡位,私隱度好高裝修簡單但係舒服,老公話呢間好似係韓國都有分店好有去左韓國既感覺呀!服務都好細心,有得充電充電上面仲有個鐘仔,如果想搵waitor既時候就可以按鐘,果然係好快有人行過黎啊不得不讚賞呢到既服務,有求必應,好好禮貌,有幾個男侍應仲好韓仔feel添,哈哈😄食物選擇真係好多,價錢黎講都叫適中韓國菜出名分量夠,成日都會食到個肚脹卜卜先走!天國的榮耀個名真係改得好好聽啊,安格思肉眼配炒雜菜~ 上菜既時候已經好吸睛,安格斯扒下面既熱石將安格斯慢慢燒熟,沙沙聲,勁香Waitor好細心咁提醒,要先翻翻安格斯,如果唔係可能會 ‘癡底’。安格斯有返咁上下厚度,透過黑石既溫度剛剛好將安格斯煮熟,而且可以鎖住d肉汁,一口咬落去,好juicy真係性價比高啊!大家一定要點一點旁
兩個星期前去完韓國,
返到香港之後,實在十分掛念韓國既炸雞配啤酒,一直都心癢癢

襯星期日放假,就搜尋左hk既韓國菜

裝修簡單但係舒服,老公話呢間好似係韓國都有分店
好有去左韓國既感覺呀!

服務都好細心,有得充電

食物選擇真係好多,價錢黎講都叫適中
韓國菜出名分量夠,成日都會食到個肚脹卜卜先走!

天國的榮耀
個名真係改得好好聽啊,安格思肉眼配炒雜菜~

真係性價比高啊!
大家一定要點一點旁邊既BBQ醬,同安格斯既味全好夾!
食韓國菜原來唔一定淨係食炸雞
配合埋d炒雜菜同埋salad,即刻可以中和下

芝士蟹子蛋捲
作為蛋控既我,見到呢碟芝士蟹子蛋捲真係心心眼
超級多蟹子,芝士仲做到拉絲添,食既時候一不小心就會跌晒d蟹子,所以要食得小心d~

棉花糖炸無骨雞
真係點小得食炸雞啊!我地就搞搞新意思,叫左棉花糖無骨炸雞,吸睛度係100分

下單既時候已被告知要等15分鐘,趕時間既話就叫其他炸雞啦!
棉花糖上碟既時候仲大過塊臉,哈哈
Waitor溫馨提示要相機食先,因為下一個step就係要燒融d棉花糖!
有得睇有得食有得玩,好happy!
燒融左d棉花糖之後終於見到炸雞既真身
仲有驚喜咁送埋好多薯條添
炸雞有少少辣,但係對於唔太食得辣既我黎講都接受到!因為棉花糖融左之後會有少少糖灑左係炸雞上面,做到甜甜辣辣既效果,真係好有心思

水冷麵

食左辣野,就當然要食埋冷麵啦,完全可以中和到d辣同埋肉!
勁勁勁多紫菜,my favourite

水冷麵最重要夠凍,凍先至好食,完完全全做到呢個效果

麵身比較軟, ‘雪’一聲就食到一啖,好正
奇異果米酒
炸雞又點少得叫啤酒同甜品
我地叫左奇異果米酒

有成900ml架,2個人都夠飲
超級真材實料既奇異果呀

大概4-5度左右,一d都唔難入口
雖然酒精度數唔高,但真係太大支,飲飲下面都紅哂

草莓雪冰

又係展現女人有兩個胃既時候

草莓雪冰,就係賣相都已經好吸引
可能唔係草莓既季節,有少少酸,但係配合埋甜甜地既沙冰,味道剛剛好
不得不讚賞,雪冰上面既雲尼拿雪糕真係超級好食,好滑好有奶香味

順單一提,原來可以做會員蓄積分
大家不妨做埋會員,密密食

————————————————————
整體黎講,Yadllie plate 真係食得過,食物質素高,分量又夠,服務好,環境舒服

記得要book位啊

2018-10-07