2022-05-24 1203 瀏覽
今日又黎呢間outdark食下韓國美食先,呢間outdark旺角同尖沙咀都有分店,間中兩間都會去下,最緊要係食到好好食既韓國野食。尖沙咀分店都係一樣咁有韓國風味,入面播住韓國既kpop,燈光暗暗地,傾計一流。仲有好多星星掛飾,好靚好吸引。今次依然點了半份炸雞,再加$28配了芝士條。芝士條脆卜卜又抵食,而且入面仲係滿滿芝心架,好好味,熱熱地個陣食仲正,芝士仲融融地可以少少拉絲架。炸雞點了半份原味道。脆卜卜,啖啖肉,無骨炸雞好惹味,雞件唔係炸到乾晒,仲保留住juicy香味肉汁,一絕呀,同埋雞件數量都唔少架...呢份炸雞內仲有大量薯條、薯塊、薯格,好多好多唔同口感,好好味,成件事都好脆好滋味。另一樣點了炸醬麵,黑漆漆既炸醬麵相當正宗,係香港都好難搵到咁正宗韓國風味既炸醬麵了。味道又香又濃,好惹味,入面仲有好多海鮮粒粒,彈牙好惹味。成碗麵份量超多,好飽肚,好抵食。仲點了一份海鮮煎餅,海鮮煎餅大大份,上面仲有好多海鮮粒粒、蔬菜、青椒等,色彩好鮮好靚。口感仲好好食,海鮮煎餅煎得香香脆脆,又唔會太多油份,而且爆多料,好惹味,啖啖都好有份量,而且我都好欣賞咁多蔬菜,咁樣食起來口感好爽脆,又唔會太油膩,

原味炸雞半份加芝士條

今次依然點了半份炸雞,再加$28配了芝士條。
炸醬麵

海鮮煎餅

仲點了一份海鮮煎餅,海鮮煎餅大大份,上面仲有好多海鮮粒粒、蔬菜、青椒等,色彩好鮮好靚。口感仲好好食,海鮮煎餅煎得香香脆脆,又唔會太多油份,而且爆多料,好惹味,啖啖都好有份量,而且我都好欣賞咁多蔬菜,咁樣食起來口感好爽脆,又唔會太油膩,好清新,唔錯。
全部食物都好飽肚好大份。
我哋慢慢嘆住杯野飲,一邊坐一邊食,一流。
mango  ade
green  apple  soda