因為睇到社交媒體網站Foodie 嘅推介,逢星期三有 BBQ Bliss 同 Wine Buffet,所以忍唔住心郁郁去試下。一入去,已經同我地講outdoor因為天雨關係閂咗(但明明一滴雨都無),其實成個 BBQ Dinner 變左 indoor 已經無左個意義。坐低後,張梳化櫈有煙頭辣過嘅窿,見到成個枱面都係廚餘,無清潔過就安排就坐,仲要遞上餐牌,未上菜已經有小小反胃。到點菜嘅時候,有一位 waiter 埋嚟同我哋落單,十問九唔應,落單時好似發緊夢咁。首先,menu 上嘅 Peroni Draught Beer 無,佢唔出聲,直至我哋等左 20 分鐘再追另一個 waiter 佢先同我哋講其實得 Sapporo 啤酒。到上枱時,啤酒無晒泡,大大影響口感。本人叫咗 wine buffet,一坐低叫左杯酒,等咗 20 分鐘先到。本身 "outdoor" 嘅 wine buffet 話會提供多達 20 款 wine,變左 outdoor 竟然得番 5 款都算。Manager 仲要特登逐枱過嚟解釋:今日天雨關係,唔好意思,平時我地 outdoor 嘅 BBQ dinner + wine bu

本人叫咗 wine buffet,一坐低叫左杯酒,等咗 20 分鐘先到。本身 "outdoor" 嘅 wine buffet 話會提供多達 20 款 wine,變左 outdoor 竟然得番 5 款都算。Manager 仲要特登逐枱過嚟解釋:今日天雨關係,唔好意思,平時我地 outdoor 嘅 BBQ dinner + wine buffet 好精彩㗎,有好多野食好多 wine 飲。到我問佢點解今日得番 2 款紅酒呀咁?佢就同我講其實變左 indoor 得番兩款都好 make sense。我心諗:其實成件事真係好唔 make sense。不過我都費事同佢嘈,我只想食完快啲離開呢個地方。

到埋單嘅時候,我哋用 Apple Pay 付款,但 Manager 竟然好唔 appropriate 地咁開左一個好大嘅玩笑,係電子支付部機入左銀碼 HK$1,157,200,跟住再問我哋銀碼啱唔啱,呢啲咁嘅玩笑,我唔識欣賞,亦唔希望餐廳仲咁樣玩法,真係不知所謂!

總括嚟講,食物質素一般,尚可接受,但其餘嘅配套、員工培訓的確要再改善。
2024-05-01