由2019開始都間唔中幫襯嘅舊客,冇估到宜家可以咁痴線。一入門口已經覺得不妙,食西餐嘅地方,門口擺個勁大但冇嘢嘅魚缸,唔知以為入咗水族館。坐低之後,上嚟OpenRice望兩眼,見到話呢到頂咗手,然後一堆負評,話食物難食、老闆要賺到盡,就更加驚,但心諗始終幫襯咁多年,畀次機會佢啦。叫咗兩個dinner set,餐湯一送上嚟,嘩,賣相好好喎,一飲,完全無味,好似飲緊生粉溝水咁;主菜,平心而論,其實ok嘅,只係對唔住人均二百五以上嘅定價,個牛排醬都係冇味,落咗蒜頭,變壞咗果種。湯唔惦,主菜尚可,咁試埋甜品啦。最經典嘅地方嚟啦,腦細話,唔好意思,冇晒甜品喇。我聽到之後,對眼差啲飛出咗砵蘭街,去到彌敦道盡頭。我入去之後,根本冇新嘅客人入過嚟,冇甜品,落單果陣你唔講?腦細問,張單九折可以嘛?其實計一計都知,我單點湯、主菜同飲品,個差價都唔只呢10%啦,但算啦,九折就九折。埋單前,腦細好似好有歉意咁走過嚟,送多兩杯餐飲畀我哋,如果個故事係咁完結,都算不過不失。但埋單後我對單,嘩,冇九折到喎。搵埋腦細,佢先係話自己唔記得咗九折,跟手補多句:「我送咗兩杯嘢飲畀你哋,諗住同甜品差唔多嘛。」Ok,即係連九折
由2019開始都間唔中幫襯嘅舊客,冇估到宜家可以咁痴線。

湯唔惦,主菜尚可,咁試埋甜品啦。
最經典嘅地方嚟啦,腦細話,唔好意思,冇晒甜品喇。

Ok,即係連九折都覺得蝕畀我,要賺到盡,老千餐廳一間。

最後搞一輪,又話冇散紙又話呢樣果樣,先現金退返錢畀我。
果兩杯嘢?冇飲,沖到稀過佢個生粉湯,都唔知係咪特登。

• 飲酒啦,員工話腦細飲咗酒所以咁癲