2020-10-20 46 瀏覽
疫情冇得去旅行,都冇乜放過大假,公司就要同事清大假,於是乎就揀咗星期五下午放假,過一個happy Friday。約咗個friend去旺角嘅樓上Cafe,食吓嘢兼談天說地。大概2:00到達,呢個時段可以揀lunch set或者afternoon tea,不過諗住會坐得耐又未食晏,所以都係揀咗要lunch set。嚟得樓上Cafe,就一定會叫返杯特飲,我同朋友分別揀咗薄荷朱古力同翡翠朱古力碎雪芭,跟餐只需要分別加$5同$20,Cafe嚟講認真超值。為慶祝happy Friday,所以嗌咗幾份小食,蜜糖雞翼炸得香脆,又甜甜地,香口又好味!越式炸蝦餅質素勁有驚喜,蝦餅超彈牙,食得出蝦肉比例好高,唔係啲cheap cheap粉團蝦餅,我夠膽講拍得住部份泰國菜餐廳嘅水準添,最緊要係呢個可以跟餐只係加$23,呢個係必食推介!芝士西蘭花有濃濃嘅忌廉汁,芝士亦都有拉絲嘅效果,我覺得都唔錯!三文魚忌廉意粉係採用煙三文魚,意粉入面加入洋蔥同蘑菇,配搭得宜。黑松露雜菌意大利飯淨係用眼睇都已經知道有好多黑松露喺入面,食落淡淡都有黑松露嘅香味,配合意大利飯,口感一流!平時對樓上Cafe嘅食物質素都冇乜要求,估唔到
蜜糖雞翼
越式炸蝦餅
芝士西蘭花
忌廉三文魚意粉
黑松露雜菌意大利飯
平時對樓上Cafe嘅食物質素都冇乜要求,估唔到呢一間部屋咖啡室嘅食物質素咁有驚喜,以後去旺角食飯傾偈又多一個好選擇!
蜜糖雞翼
越式炸蝦餅