Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-12 124 瀏覽
YADLLIE PLATE 可以話係我其中一間最鍾意嘅韓式餐廳之一。久不久就會過嚟幫襯,每次嘅水準都keep得好好。之前嚟親都係晚市,,人頭湧湧,今次係大約下午3點入座,過晒午餐嘅繁忙時間,所以環境靜靜地,坐得好舒服。水冷麵一向都對冷麵冇咩興趣,但朋友話天氣熱想食下凍野,又想食麵,於是點一客試試。食完之後,即時對水冷麵嘅印象up up up!麵條非常彈牙,而湯汁係少少酸酸甜甜,好開胃,食落非常透心涼。所有材料加埋看似好簡單,但加埋一齊就好好食。驚喜二重奏呢個驚喜二重奏果然夠「驚喜」。每次黎都有點到炸雞,但今次想試下從未點過嘅食物,見到呢道菜除咗有炸雞,仲有埋牛扒添。先講牛扒,出乎意料咁好食。牛扒擺喺熱石上慢慢煎熟,視乎時間,鍾意熟啲,就可以由佢燙多陣。牛肉肉質好腍,冇渣,質素都幾高喎。至於炸雞,我覺得呢款同餐牌上一碟碟嗰款唔同,呢款就冇落咁多粉醬去炸,調味係唔錯,但肉質就比較乾身啲。滷水五花腩  & 農家鮮泡菜本來擔心兩個嘅食量有限,咁大份滷水五花腩未必食得晒,點知,我哋太低估自己嘅戰鬥力,最後係一件不留。因為我好鍾意泡菜包肉連埋沙律菜食,所以特登點咗一客農家鮮泡菜。泡菜味道唔會死咸,
滷水五花腩  & 農家鮮泡菜
農家鮮泡菜
因為我好鍾意泡菜包肉連埋沙律菜食,所以特登點咗一客農家鮮泡菜。泡菜味道唔會死咸,又唔會太辣,好爽脆。滷水五花腩入味,味道唔會太濃,就咁食都已經夠味。店員事先講明,醬汁偏咸,建議唔洗蘸咁多。塊肉蘸上特別調配嘅辣醬,用沙律菜包住,再加一片泡菜,一啖擺晒落口,真係好好味!
香蕉沙冰 & 海鹽焦糖沙冰
天氣咁熱,點都要飲返杯凍飲。兩款沙冰味道唔錯,特別係海鹽焦糖,微咸但又滲住焦糖嘅香甜味。
農家鮮泡菜