2017-12-18 697 瀏覽
同事生日,當然要搵間特別餐廳慶祝一下,呢間日本秘魯fusion菜,確係非常特別,帶比我好大驚喜 餐廳位於21樓,同一般西餐廳有點不同,呢間餐廳非常光猛,很溫暖,雖然地方不大,但台與台之間都有點距離。Set Lunch 係一個半自助既Buffet有湯,麵包,salad bar,主菜,仲附上甜品🍮同凍紅茶,非常豐富。Salad Bar 看似普普通通,但味道很不錯,粟米很甜,很香牛油味。餐湯是南瓜🎃湯 麵包包身較硬,但幸好帶甜,伴著牛油亦不錯。小妹的主菜,Lomo saltado今次選擇了七成熟,牛味好重,好juicy,估唔到呢個價錢可以食到塊咁有質素既牛扒,推介甜品竟然係奶凍,實在好驚喜。奶凍好滑重奶味,不消2分鐘,我已經吃得一乾二淨。唔知秘魯菜係咪咁,但今餐確實令我回味無窮,下次再黎會想試佢個煎三文魚,同事話都好好味。

Set Lunch 係一個半自助既Buffet

餐湯是南瓜🎃湯

麵包包身較硬,但幸好帶甜,伴著牛油亦不錯。

小妹的主菜,Lomo saltado

甜品竟然係奶凍
,實在好驚喜。
奶凍好滑重奶味,不消2分鐘,我已經吃得一乾二淨。