2021-05-13 169 瀏覽
上環內街位置愈開愈多有特色嘅cafe,今次避開咗繁忙時間嚟試下呢間充滿懷舊風味嘅【Oldish】🙂估唔到非繁忙時間D座位都full晒,好好彩坐到吧枱,可以邊食邊望下街景過一個悠閒嘅下晝😌【Oldish Eggs Benedict】牛油果🥑+流心蛋🍳+煙三文魚簡直係我嘅至愛😍因為有流心蛋同埋醬汁嘅關係,令墊底嘅鬆餅唔會乾硬,夾埋一齊食實在perfect😋伴碟有大大堆沙律菜,加咗黑醋感覺好fresh好開胃👍🏼【Thai Tom Yum Sauce Spaghetti】意粉嘅冬陰公味比想像中突出😯每啖意粉都掛滿微辣嘅醬汁,愈食愈開胃😋👍🏼鮮蝦同帶子份量十足,以呢個價錢嚟講,個人認為意粉份量多番d就好喇😅【Caramel Latte】其他地方比較少見嘅焦糖 latte入口充滿焦糖香氣,唔會過甜👍🏼【Americano】表現中規中距,個人認為唔酸唔淡已經算合格😛

【Oldish Eggs Benedict】
牛油果🥑+流心蛋🍳+煙三文魚簡直係我嘅至愛😍
伴碟有大大堆沙律菜,加咗黑醋感覺好fresh好開胃👍🏼

【Caramel Latte】

【Americano】
表現中規中距,個人認為唔酸唔淡已經算合格😛
Oldish Eggs Benedict
Thai Tom Yum Sauce Spaghetti