餐廳: Lucky Ristorante
資訊:

2020-06-08 101 瀏覽
12:15p.m. 到, 未有食客, 我們可以坐window seat, 一家四口, order 四款午餐share 吃。三個選湯, 我選沙律, 沙律內有小片三文魚, 凍飲柸子設計是內外兩層, 囡解釋有特別用途, 很優雅, 我攪笑說柸子大, 份量小, 實是"騙財"柸。囝選牛抓很美味, 我覺得跟碟上的燒汁唔夠用, 再問waiter 再攞燒汁, side dish 的小紅蘿蔔很鮮甜。酥炸大蝦意大利飯賣相好靚, 大蝦尾會起舞, 好高級的外形, 蝦肉嫩, 飯內有鮮露筍, 超好味。焗豬抓飯成個鍋咁上, 豬肉地好軟, 好大獲飯。最後是煙三文魚薄餅, 份量十足, 滿佈三文魚面, 賣相及食力都超出我對午餐的要求, (一般午餐都沒晚餐咁"正"。我們一家因為美味的午餐而心情大好, 有講有笑, 用依個價錢得到超值的美食, 開心時光卻是無價的。
。焗豬抓飯成個鍋咁上, 豬肉地好軟, 好大獲飯

田園鮮茄焗豬抓飯
煙三文魚薄餅