2023-07-30 205 瀏覽
Aᴛᴜᴍ旗下都有幾間餐廳,而呢一間係我哋都幾常嚟嘅,環境裝修好啱打卡,地點又方便,食物質素亦都十分高質,所以決定介紹吓比大家🤣松露芝士薯條•蛋黃醬 $68薯條份量相當驚人,佢呢種炸法嘅薯條真係好深得我哋心,一輪狂風掃落葉就食哂🤣 薯條脆卜卜,都幾香薯仔味,黑松露嘅味道適中👍🏻 唔會搶哂其他味道,包括個蛋黃醬,點埋個醬更加滋味👍🏻煎海老•蟹肉餅•青芥茉蛋黄醬 $198個Pʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ好吸睛,兩隻大海老放面,而底下正正就係個蟹肉餅,海老Sɪᴢᴇ都頗大,而且好香蝦味,肉質爽彈🤤 呢款蟹肉餅唔係用炸嘅方式去製作,而係用煎,但都煎得十分鬆脆,啖啖蟹肉,再配埋個少少辣嘅青芥茉蛋黄醬,真係惹味到暈😚海膽奶油燉飯 $228呢款Mᴇɴᴜ寫住期間限定,梗係要試試佢喇😍金黃色嘅Rɪsᴏᴛᴛᴏ真係好搶眼,食落飯質軟硬適中,整個飯都充滿住淡淡嘅海膽味同奶香,面飯上面嘅海膽都係鮮甜嘅蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬 $88甜品賣相又係超級Iɢᴀʙʟᴇ,個蜜柑雪葩超級好食,勁香蜜柑味,食落亦都一樣,配合柚子蛋白霜,增加口感,柚子嘅味道加埋檸檬醬,酸酸甜甜,同蜜柑產生化學作用,真係好好味👍🏻👍🏻血橙果粒茶 $4

松露芝士薯條•蛋黃醬 $68

海膽奶油燉飯

蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬 $88
蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬

血橙果粒茶 $46
呢款茶飲飲第一啖比佢嚇親,以為會係好濃橙味,點知唔係🤣🤣 佢飲落酸酸微甜,茶味反而比較重,飲落又幾過癮🤣
血橙果粒茶

呢到仲有比較有特式嘅榻榻米座位可以選擇,坐住榻榻米食日式Fᴜsɪᴏɴ菜又係另一番風味,一班朋友聚會真係好好Fᴇᴇʟ,所以想坐榻榻米嘅話,就記得Bᴏᴏᴋ定枱喇,唔係成日Wᴀʟᴋɪɴ都有得坐㗎🫣
2023-07-24
松露芝士薯條•蛋黃醬