2023-09-09 524 瀏覽
朋友介紹新開張,試業中,兩星期預早包場book 定位預備慶祝生日,點知遇上百年一遇的黑暴雨🌧️😭好彩老闆娘仍然返舖頭為我地安排好,可以幫朋友如期舉祝生日🎂👍🏻感恩🥰兩公婆待客,熱情盡顯精緻和用心制作的廚藝,每度菜都有驚喜😋大家食得好開心❤️講返食物,從第一個湯”日月魚螺頭湯”非常鮮味,真材實料煲👍🏻前菜係’冰鎮麻辣花膠‘ 好特別,第一次食凍花膠,非常厚肉,麻辣入味但又唔會太辣,滿滿的骨膠原🥰鹹香雞雞味十足、新鮮,食出鮮雞味👍🏻XO醬炒貴妃蚌,蚌肉爽口彈牙👍🏻20年老陳皮蒸龍蟠鱔喺店舖招牌菜,第一次食盤龍鱔居然沒有碎骨,肉質鮮味彈牙,個汁送飯一流👍🏻雞湯魚翅,魚翅一疏疏,好似牙籤咁粗,啖啖肉。飄香荷葉飯都非常好食,已經食到好飽,都忍唔住口食咗一碗。最後甜品”合桃露x酥香腰果杏仁酥”, 係老闆娘親手磨製及焗製,非常之好味😋好想外賣一份帶返屋企俾老公試吓。(部分菜式未趕得切影相,大家已經急不及待起筷)🤣🤣每一味都好味道,絕對滿足超值👍🏻當晚大家已經諗定10月1日再嚟,因為環境裝修優雅,仲有個超級無敵大露台,可以邊食邊睇到煙花景🥰期待下次再試其他菜式😋仲有店內都有貓貓畫作,仲有一間超
感恩🥰

鹹香雞雞味十足、新鮮,食出鮮雞味👍🏻
XO醬炒貴妃蚌,蚌肉爽口彈牙👍🏻
飄香荷葉飯都非常好食,已經食到好飽,都忍唔住口食咗一碗。
(部分菜式未趕得切影相,大家已經急不及待起筷)🤣🤣

每一味都好味道,絕對滿足超值👍🏻

仲有店內都有貓貓畫作,仲有一間超大貓屋,一家六口貓貓店主非常之可愛🐱🐱🐱🐱🐱🐱愛貓人士值得一去👍🏻

• 冰鎮麻辣花膠、盤龍鱔