La Parrilla Steakhouse

2024-02-18 2025 瀏覽
餐廳主打阿根廷菜,各款肉類尤其出色,特別係扒類,質素特別令人滿意,而且仲有各款酒水,節日慶祝同朋友食飯都好唔錯🥧Fugazzetta阿根廷嘅一款特色披薩,有獨特嘅焦糖洋蔥同芝士,口感香脆酥脆,味道濃郁🥧Beef Empanada內裡包住牛肉、洋蔥同香料,外層香脆,入面充滿肉汁。🌭Sausage Platter有2款阿根廷香腸,1款牛肉同1款雞肉,2款都好出色,尤其係牛肉腸,每一啖都充滿香料既香味,而且份量好多,叫一份都夠2個人食🥩Fillet 300g鍾意食瘦d既牛排所以叫左Fillet medium,上枱時大概係 medium rare,但係由於係鐵板上,所以2邊反一反就岩岩好,雖然瘦但一d都唔韌,牛排肉質夠淋,牛味濃。我最欣賞既係4邊表皮都燒到好香脆,焦香味十足,入口好似脆皮咁。雖然本身已經夠哂味,但上枱時都配左6款醬料,個人覺得加少少芥辣已經好夠🍝Langostino Pasta Langostino係阿根廷嘅一種紅蝦,餐廳將佢做成他他。肉質爽口鮮甜,而意粉被濃濃既醬汁包裹住,入口滿滿既龍蝦湯味。2款睇落唔關事既煮法放埋一齊又幾特別🍹Shirley Temple由玫瑰青檸汁、石榴

🥧Fugazzetta

🥧Beef Empanada
內裡包住牛肉、洋蔥同香料,外層香脆,入面充滿肉汁。

🌭Sausage Platter

🥩Fillet 300g

🍝Langostino Pasta

🍹Shirley Temple
由玫瑰青檸汁、石榴糖漿同薑啤溝成,味道清新,大人同小朋友都岩飲

🥃Pisco Sour
Pisco Sour係秘魯嘅經典雞尾酒,Pisco係一種由葡萄釀製既烈酒,加入左糖漿同蛋白之後就成為Pisco Sour。入口酸甜之餘帶少少苦味,酒精唔算太濃,容易入口