2020-12-02 195 瀏覽
終於去左呢間餐廳食好西😋 一入去,好有feel! 昏暗的燈光,輕鬆的氣氛~好適合一班朋友或情侶去! 不過現時就要兩個兩個啦~都好呀可以專心傾下計~..首先來個🍱特式炸海鮮籃 Deep Fried Seafood Basket分別有炸蠔🦪、帶子、炸蝦🍤同蟹餅🦀 海鮮籃造型好特別,係以中式蒸籠擺上,又係時候要影相😆 每樣炸物都炸得好好,粉既比例唔會太多,食出海鮮既鮮味,本身配有沙律醬點~ 最後要叫staff再添醬食,呢個真係唔錯!! ..主菜叫左兩款,第一款係煙燻西班牙伊比利亞豬扒🍖Iberico Pork Chop本身無特別期望,但呢個真係出乎意料既好食!!! 首先一來到係有蓋關上的,一拎開就有煙飄出來,果陣煙燻味即刻飄揚~豬扒既擺盤擺得好靚~肉質好軟好juicy,本身配有一D香料鋪面,但唔會蓋過豬扒既肉香,完全係將豬扒既口感更上一層樓! 另外有埋薯蓉,我想講個薯蓉我勁鍾意食!! 好香好滑好綿,我食到一滴不剩,呢道菜我地俾滿分❣️有驚喜💯..🍖德國咸豬手 German Pork Knuckle賣相好搞鬼,先有個架吊起大大件既豬手,然後就點火啦!! 其實D火都快熄架,所以要影相既朋友要好快手
主菜叫左兩款,第一款係
煙燻西班牙伊比利亞豬扒🍖Iberico Pork Chop
🍖德國咸豬手 German Pork Knuckle
賣相好搞鬼,先有個架吊起大大件既豬手,然後就點火啦!! 其實D火都快熄架,所以要影相既朋友要好快手影相!! 我就掛住拍片就影唔到相😂😂 豬手既外皮燒得好脆好香,不過內裡既肉有D部份比較韌,硬少少,不過真係要趁熱食會好D!! 份量好足既!! 呢碟有埋德國腸同薯蓉,薯蓉同上碟好好味,而德國腸都好好味!! 好有口感,裡面食到肉粒,口感好豐富,肉味濃郁,呢度真係加分加分!!.
飲品叫左凍斑蘭鮮奶咖啡☕同焦糖蜂蜜奶昔🍧
先講講斑蘭鮮奶咖啡,飲落有好香既斑蘭味,但唔會好重,都唔會蓋過左咖啡味~而焦糖蜂蜜奶昔就比較漏同甜,兩杯既賣相都好靚啊!! 擺左假蝴蝶上去~ 又係時候要影相🤣 我見飲品menu仲有好多手工啤酒,幾特別!! 下次可以叫來飲下🍺.
特式炸海鮮籃
煙燻西班牙伊比利亞豬扒