2023-04-01 102 瀏覽
今日同朋友仔去尖沙咀食晚飯,行下行下就入左Library restaurant and Bar。餐廳感覺環境5錯,我哋一共4人,叫左6碟,食到超飽,哈哈,係一間食物質素高質又份量大既餐廳。 我哋叫左松露醬炸薯條,全部熱辣辣上菜,松露味5太濃,好啱我哋口味,5會一大陣汽油味,份量都好足料。 第二個菜係茴香豬肉腸貓耳朵粉,有少少辣味,可以接受,第一次食貓耳朵粉,其實都幾得意,中間位係有少少硬,不過又掛汁,5錯既新嘗試。 第三個菜係忌廉白酒煮藍青口,味道香濃,忌廉汁好creamy,青口新鮮,食落5會有陣雪味,隻隻都肉質肥美,一份大約有十隻,四人分享就5太足夠,每人得兩隻,因為太好食,最尾兩隻要猜包剪揼去決定。伴碟仲有幾塊脆多士,沾上忌廉白酒汁,非常完美。 最後三個菜係羊牛豬,全部都好軟嫩爆汁,雖然有少少貴,不過無論外觀定味道都有一流水準。

松露醬炸薯條
忌廉白酒煮藍青口