何蘭正 @holanjeng 📍:中環雲咸街29號LKF29 2樓🚗:中環地鐵D1出口 步行5分鐘📞:+852 2342-2224💲:~HKD450/head for dinnerFood quality✔️:Poached Squid、Pluma 290g、Sp Hanger Tender 290g、Churro、Coconut Smoothie、Sour Orange、Summerbock👌🏼:Fresh Lime Soda、Cabbage、Sp Lamb Rump 230g總結:😋係一間好出色嘅中西fusion餐廳 完美將中菜嘅精華融入喺西餐度 成餐無伏仲要不斷有驚喜絕對值得一試再試💋😋試咗佢三款肉 牛豬同羊 牛同豬都好出色 相對羊就普通啲 Hanger Tender係西班牙封門柳 煎和牛牛舌芯配xo醬濃雞汁 配菜有薯蓉同鸜斗白菜 肉質鬆軟封門柳近肉臟關係所以牛味濃郁 叫咗五成熟剛剛好 三款中肉質最鮮美👍🏼😋 Pluma係伊比利亞烤西班牙七成熟嘅黑毛豬梅柳 配埋辣肉腸青蒜苗薯蓉 雖然pluma好稀有 亦被喻為豬界和牛 但食落好食嘅但覺得有點過譽 仲放喺✔️係因為佢嗰蒜苗薯蓉非常好食
何蘭正 @holanjeng
📍:中環雲咸街29號LKF29 2樓
🚗:中環地鐵D1出口 步行5分鐘
📞:+852 2342-2224
💲:~HKD450/head for dinner

Food quality

總結:

😋 Pluma係伊比利亞烤西班牙七成熟嘅黑毛豬梅柳 配埋辣肉腸青蒜苗薯蓉 雖然pluma好稀有 亦被喻為豬界和牛 但食落好食嘅但覺得有點過譽 仲放喺✔️係因為佢嗰蒜苗薯蓉非常好食 超中式嘅味放喺薯蓉度一點都唔違和 可惜份量太少 比起豬肉 大家都爭住食薯蓉

😋甜品叫咗Churro配粟米白朱古力忌廉同雲尼拿雪糕🍦churro係我食過最好食 非常脆同熱辣辣 配上雪糕一冷一熱 再淋上海鹽焦糖醬真係一流 推薦🙆🏼‍♀️

😋poached Squid係涼拌水煮鮮魷配迷你水牛芝士配泰國袖子肉同油條脆粒 好清新同埋冇喺出面食過咁嘅配搭 很好嘅開胃菜

😋飲品都好出色 試咗Coconut Smoothie 好滑順 仲好重椰香味 又食到一粒粒椰子🥥好飲 另外朋友叫咗Sour Orange同Summerbock都覺得好飲

😋擺放咗好多霓虹燈同𡚒式嘅海報 感覺係似新式衛生有風格嘅大排檔 熱鬧且員工雖然唔係行超好服務但係行好nice同你打成一片 朋友路線 適🈴️帶唔係太想食咁地道嘅外國朋友嚟品嚐下

🤔三蔥煎封羊臀扒配烤花椰菜🥦同腐乳牛油汁 雖然九瘦一肥呈七成熟 但冇咁軟嫩多汁 羊肉都未到香而唔騷

🤔甜美娃娃菜配牛油汁同風乾火腿 食菜好重要所以點都要叫一碟 正常冇咩特別

😨除咗貴都冇咩缺點 不過好食所以可接受 但以呢個定位 坐得有點唔舒服 有點太逼 環境都普通🥲
  • Churros