餐廳: 壹.01
資訊:

2023-09-21 57 瀏覽
呢間餐廳主打健康、無味精台式料理,重點係有唔少芋泥產品,啱晒我呢個芋泥控😝▪️芒果魯肉飯🥭🐷🍚食之前會覺得芒果配魯肉飯好奇怪,但食落又ok喎。魯肉肥瘦適中,唔會太鹹。芒果好清甜,可以解膩▪️蜜汁紫菜排骨飯🐷🍚酥炸排骨都幾大塊,食落啖啖肉,配埋甜甜哋嘅蜜汁同紫菜,幾啱送飯。另外仲有得揀多飯/少飯,配合返唔同食量嘅人士▪️台北夜市小食拼盤拼盤包括鹽酥雞🐔、花枝丸,同埋台灣腸,好豐富。鹽酥雞同花枝丸炸得香脆,台灣腸加咗蜜糖,好有bbq嘅感覺▪️邪惡蛋之戀 (芋泥肉鬆脆皮蛋餅)🥚芋泥多到爆晒出嚟,唔太甜。肉鬆增加咗鹹香味,不過再多啲肉鬆就好。蛋餅唔會好厚,邊邊位煎得幾脆▪️脆炸鮮奶卷🥛・古早芋泥二文治鮮奶卷炸到外脆內軟,幾香口。而二文治其實係兩塊餅夾住芋泥再炸,喺台灣都食過類似嘅,但呢度就冇咁油膩▪️全手作芋頭鮮奶🥛 加特濃芝士奶蓋最底有好多芋泥,綿密得嚟有少少芋頭粒,增加口感。鮮奶濃郁,芝士奶蓋鹹鹹香香,整體味道好天然,芋泥控必試壹.01📍觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖

▪️芒果魯肉飯🥭🐷🍚

📍觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖
芒果魯肉飯
蜜汁紫菜排骨飯
台北夜市小食拼盤
邪惡蛋之戀 (芋泥肉鬆脆皮蛋餅)
邪惡蛋之戀 (芋泥肉鬆脆皮蛋餅)
脆炸鮮奶卷・古早芋泥二文治
脆炸鮮奶卷・古早芋泥二文治